FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 8. veljače

ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 8. veljače.
ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 8. veljače.

ZAGREB - Počinje dvodnevna Međunarodna konferencija o utvrđivanju istine nakon ratnih sukoba koja će okupiti mnogobrojne uglednike iz područja politike, pravosuđa i zaštite ljudskih prava. Ovaj skup, koji će se održati u hotelu Sheraton s početkom u 10.00 sati, organiziraju zagrebačka Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Fond za humanitarno pravo iz Beograda i Istraživačko dokumentacijski centar iz Sarajeva. Na konferenciji će, između ostalih, govoriti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Fausto Pocar, glavna tužiteljica ICTY-a Carla del Ponte, potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor i glavni državni odvjetnik RH Mladen Bajić.

BUKUREŠT - Hrvatski premijer Ivo Sander doputovat će u službeni posjet Bukureštu gdje će s najvišim državnim dužnosnicima razgovarati o odnosima dviju zemalja i putu Hrvatske prema euroatlantskim integracijama. Sanaderov domaćin je premijer Calin Popescu Tariceanu, a primit će ga i predsjednik Senata, gornjeg doma parlamenta, Nicolae Vacaroiu. S čelnicima Rumunjske Sanader će razgovarati u petak.

OTTAWA - Hrvatski ministar poljoprivrede i šumarstva Petar Čobanković u Ottawi počinje službeni dio svog višednevnog posjeta Kanadi i SAD-u (7. do 19. veljače) sastankom sa svojim domaćinom kanadskim ministrom poljoprivrede Chuckom Strahlom. Tijekom boravka u Kanadi i SAD-u, ministar Čobanković održat će niz razgovora s visokim kanadskim i kalifornijskim dužnosnicima te potencijalnim ulagačima u razvoj hrvatskog poljoprivredno-prehrambenog sektora, a posjetit će i poljoprivredne institucije i gospodarstva.

SUBOTICA - Srijemski vikarijat u Petrovaradinu, u srijemskom dijelu Đakovačke i Srijemske biskupije, bit će domaćin 31. sjednice biskupa Hrvatsko-slavonske crkvene pokrajine, koju saziva zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Biskupi će razgovarati o aktualnim pitanjima kao što su ona od pastoralno-liturgijskog značaja, zatim o životu i radu svećenika u župama biskupija, o vjerskom životu laika rimokatolika članova Crkve u Hrvata kao i o suživotu s vjernicima drugih crkvi vjerskih zajednica.

SEVILLA - U Španjolskoj će se održati sastanak ministara obrane NATO-a.

PEKING - Očekuje se nastavak šestostranih pregovora o sjevernokorejskom nuklearnom programu.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom.

BERLIN - Počinje 57. Berlinski filmski festival (do 18. veljače) na kojem će biti prikazano 400 filmova. Festival će otvoriti francuski film "La Vie en Rose" redatelja Oliviera Dahana o pjevačici Edith Piaf koju glumi Marion Cotillard. Među 22 filma koji se natječu za nagradu Zlatni medvjed su De Nirov film "The Good Shepard" s Mattom Damonom i Angelinom Jolie o počecima CIA-e te Soderberghov "The Good German" s Cate Blanchett i Georgeom Clooneyem o američkom novinaru u Berlinu nakon Drugog svjetskog rata.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Robert Koren

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Darko Vlahović

Večer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808645

Fax: **385 1 4808-822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙