FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 25. siječnja

ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za četvrtak, 25. siječnja
ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za četvrtak, 25. siječnja

PARIZ - Završni dan Međunarodne konferencije o pomoći Libanonu. Europska unija najavila je da će Bejrutu dodijeliti pomoć u vrijednosti od 400 milijuna eura, dok je francuski predsjednik Jacques Chirac najavio da će Francuska Libanonu ponuditi zajam od 500 milijuna eura. Sjedinjene su Države najavile 770 milijuna dolara pomoći. U radu konferencije zemalja donatora u Parizu sudjeluju predstavnici 40 zemalja te brojnih nevladinih organizacija i udruga. Očekuje se da bi se na skupu moglo prikupiti ukupno oko 5 milijardi dolara.

DELHI - Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovat će u dvodnevni službeni posjet Indiji kako bi potvrdio prijateljstvo između dviju savezničkih zemalja iz doba Hladnoga rata, zahvaljujući novim vojnim ugovorima i suradnji na polju civilne nuklearne energije.

ZAGREB - Izjave za medije predsjednika Odbora za vanjsku politiku Gordana Jandrokovića i predsjednika Odbora za vanjske poslove parlamenta Češke Jana Hamačeka (zgrada Hrvatskog sabora, Markov trg, Zeleni salon, 11.30 sati).

BEOGRAD - Konačne rezultate izbora u Srbiji objavit će Republička izborna komisija do 20 sati. Prema nepotpunim rezultatima, najjača stranka u skupštini Srbije bit će Srpska radikalna stranka s 81 mandatom. Demokratska stranka imat će 64 mjesta, Koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije imat će 47 zastupnika, a G17 plus 19. Socijalistička partija Srbije imat će 16 zastupnika, a koalicija Liberalno-demokratske partije, Građanskog saveza Srbije, Socijaldemokratske unije i Lige socijaldemokrata Vojvodine 15 zastupnika.

RAMALAH - Prva godišnjica palestinskih parlamentarnih izbora na kojima je pobijedio Hamas što je kasnije dovelo do međunarodne financijske izolacije palestinske vlasti.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Renata Tomašević

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić Koren

Navečer: Domagoj Janković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙