FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 24. siječnja

ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 24. siječnja
ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 24. siječnja

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush pred zastupnicima Kongresa govori o stanju nacije. Kako se najavljuje, u govoru će Bush iznijeti argumente za nastavak angažmana u Iraku, nudeći mračnu perspektivu povećanja opasnosti od terorizma ako se SAD povuče, što zagovara demokratska većina u Kongresu. Glavni naglasak u govoru Bush će staviti na unutarnjopolitičke teme vezane uz uravnoteženje proračuna, imigraciju, zdravstveni sustav i povećanje energetske samostalnosti SAD-a, najavila je Bijela kuća. Uoči govora objavljena je anketa ABC-a i Washington Posta iz koje je vidljivo da je Bush u ovom trenutku najnepopularniji američki predsjednik još od doba Richarda Nixona i afere Watergate.

BRUXELLES - Posjet glavnog tajnika UN-a Bana Ki-moona koji će se sastati s predsjednikom Europske komisije Jose Manuelom Barrosom i visokim predstavnikom EU Javierom Solanom. Posjetit će i NATO te razgovarati s belgijskim premijerom Guyjem Verhofstadtom.

SKOPLJE - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović nastavlja posjet Makedoniji. Grabar-Kitarović će u srijedu sudjelovati u radu Zajedničkog odbora za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Makedonije o približavanju i ulasku u Europsku uniju. U utorak se ministrica sastala sa svojim makedonskim kolegom Antoniom Milošoskim i premijerom Nikolom Gruevskim.

DAVOS - Počinje Svjetski gospodarski forum koji će okupiti više od 2.000 poslovnih i bankarskih čelnika. Četverodnevni forum održavat će se iza zatvorenih vrata u švicarskom skijalištu Davosu.

VARŠAVA - Očekuje se prosvjed poljskih rudara.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Margetić

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Darko Vlahović

Navečer: Domagoj Janković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙