FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 12. siječnja

ZAGREB, 12. siječnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za petak, 12. siječnja
ZAGREB, 12. siječnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za petak, 12. siječnja

PODGORICA - Hrvatski premijer Ivo Sanader boravit će u službenom posjetu Crnoj Gori gdje će se sastati s crnogorskim premijerom Željkom Šturanovićem i predsjednikom države Filipom Vujanovićem, te će svečano otvoriti zgradu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Podgorici. Također će posjetiti Kotor gdje će se sastati s msgr. Ilijom Janjićem, kotorskim biskupom, i s predstavnicima hrvatskih zajednica u Kotoru.

BLISKI ISTOK/EUROPA - Američka državna tajnica Condoleezza Rice trebali bi započeti svoju turneju po zemljama Bliskog istoka i Europe (do 19. siječnja), dva dana nakon što je predsjednik George W. Bush objavio novu američku strategiju za Irak. Kako se očekuje, Rice će posjetiti Izrael, palestinske teritorije, Jordan, Egipat, Saudijsku Arabiju, Kuvajt, Njemačku i Britaniju u još jednom američkom pokušaju oživljavanja bliskoistočnog mirovnog procesa i stabiliziranja stanja u Iraku.

BEOGRAD - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel boravit će u posjetu Srbiji gdje će se sastati sa svojim kolegom Vukom Draškovićem, te s predsjednikom Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom.

BRUXELLES/PARIZ - Japanski premijer Shinzo Abe posjetit će sjedište NATO-a i to će biti prvi posjet jednog japanskog čelnika. Nakon posjeta NATO-u otputovat će u Pariz na sastanak s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom.

ATENA - Grčka je pozvala posrednika UN-a Matthewa Nimitza da posreduje u njezinu 15-godišnjem sporu sa sjevernim susjedom Makedonijom.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Slavoljub Leko, Sonja Djerasimović

Navečer: Darko Vlahović

Tel: **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

E-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xkga ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙