FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivas: ugovor o prijenosu vlasništva - ispravan

VODICE, 6. veljače 2007. (Hina) - Predsjednik Gradskog vijeća Vodica i saborski zastupnik HDZ-a Rade Ivas odbacio je na današnjoj konferenciji za novinare optužbe Hrvatske republikanske zajednice (HRZ) da je Ugovor o prijenosu nekretnina na Vruljama s poduzećem "Gortanom" donesen suprotno odlukama Poglavarstva i Vijeća.
VODICE, 6. veljače 2007. (Hina) - Predsjednik Gradskog vijeća Vodica i saborski zastupnik HDZ-a Rade Ivas odbacio je na današnjoj konferenciji za novinare optužbe Hrvatske republikanske zajednice (HRZ) da je Ugovor o prijenosu nekretnina na Vruljama s poduzećem "Gortanom" donesen suprotno odlukama Poglavarstva i Vijeća.

"Nije bilo krivotvorenja zapisnika pri rješavanju problema s "Gortanom" u Vodicama, već je ugovor o prijenosu zemljišta na Vruljama donesen na temelju odluke Gradskog vijeća o mirnu rješavanju spora gradske uprave s tim poduzećem, koja je donesena 3. veljače 2004., i na temelju odluke Poglavarstva", istaknuo je Ivas.

Iako je Vijeće na toj sjednici donijelo i odluku da se ne slaže s prijedlogom da se spor riješi prijenosom nekretnina na "Gortan", Ivas je objasnio da jedino Poglavartsvo može raspolagati gradskom imovinom.

Problem "Gortana" i zemljišta u Vodicama počeo je 1987., kad je to poduzeće trebalo dobiti nekretnine na Vruljama u zamjenu za tvorničku halu koju bi izgradilo poduzeću "Drvoplastici". Na vrijednu terenu uz more "Drvoplastika" je, naime, imala proizvodne pogone, a "Gortan" je ulaskom u posjed zemljišta na njemu trebao graditi apartmane.

Sve se zaplelo kad su se Vodičani pobunili zbog izgradnje apartmana, koje je "Gortan" u međuvremenu već počeo prodavati na tržištu. "Gortan" je prijeporno zemljište platio ondašnjoj šibenskoj općini, ali se nije uspio uknjižiti kao vlasnik. Situacija je postala još zamršenijom, a tražbine visoke, pa ju je bilo važno riješiti mirnim putem, naglasio je Ivas.

On je odbacio tvrdnje da su Vodice prijenosom nekretnina na "Gortan" oštećene, jer se po prostorno-planskoj dokumentaciji ne može ništa graditi na tome prostoru.

Na novinarski upit da komentira činjenicu da su u javnosti dva zapisnika sa sjednice Poglavarstva na kojoj je donesena odluka o prijenosu nekretnina te da se neki članovi tadašnjeg Poglavarstva ne sjećaju takve odluke, Ivas je rekao da ne može komentirati sjeća li se tko te odluke ili ne, ali postoji ovjereni zapisnik u gradskom arhivu, koji potvrđuje da je ta odluka donesena.

Ivas je rekao da se ne može oteti dojmu da ga HRZ teško optužuje zbog osobne nesnošljivosti i činjenice da im je rezultat na prošlim lokalnim izborima bio loš.

Predstavnici Hrvatske republikanske zajednice (HRZ) u Vodicama upozorili su medije da je Rade Ivas (HDZ), suprotno odluci Gradskog vijeća, sklopio Ugovor o poslovnoj suradnji i prijenosu nekretnina, kojim se poduzeću "Gortan" bez naknade prepušta gradsko zemljište u Velikoj Vrulji, vrijedno oko 2 milijuna kuna.

Nakon toga Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku uputilo je šibensko-kninskoj Policijskoj upravi zahtjev za provjeru navoda i obavljanje potrebnih izvida radi utvrđenja mogućeg postojanja obilježja kaznenih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙