FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović ustvrdila je danas da su izjave predsjednika Republike i Vlade nakon sastanka s ravnateljem Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) kako ta agencija nije "obrađivala" tri saborske zastupnice, sasvim očekivane. Dodaje kako ni nakon današnjeg sastanka nije poznato jesu li, po kojoj osnovi i zašto tri političarke i aktivisti nevladinih organizacija bili predmet interesa represivnog sustava ili pak paraobavještajnog sustava i postoje li ili ne dokumenti o njima u sigurnosnom sustavu ili policiji. Antunović navodi kako će SDP sačekati stajalište Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koji je "jedini mjerodavan da dade konačnu ocjenu je li bilo nezakonitosti, odnosno jesu li kršena ljudska prava ili će cijelu priču trebati prebaciti pravosuđu".

DREŽNICA - Malo je kuća u središtu Drežnice koje nije oštetio današnji potres, iako razmjeri štete nisu veliki, doznaje se od predsjednice Vijeća Mjesnog odbora Drežnice Branke Radulović. Ivan Vučić, predsjednik karlovačke Županijske skupštine i saborski zastupnik (iz Ogulina), rekao je pri obilasku Drežnice da će Županija i Grad Ogulin sigurno pomoći ljudima, bez obzira hoće li se proglasiti stanje elementarne nepogode. U ime ogulinskog Crvenog križa ravnateljica Željka Zatezalo rekla je da su tijekom ranog popodneva iz njihova skladišta u Plaškom dopremljene cerade i započelo se s prekrivanjem krovova.

OSIJEK - Zagrebački liječnici, psihijatrica dr. Vera Folnegović Šmalc i internist dr. Vladimir Gašparović, pregledali su danas u osječkoj Kliničkoj bolnici Branimira Glavaša kako bi procijenili je li raspravno sposoban za nastavak suđenja u tzv. slučaju "garaža" koji se vodi na Županijskom sudu u Zagrebu. Dr. Aleksandar Včev, predsjednik Stručnog liječničkog konzilija koji se od 2. prosinca, kada je iz zagrebačke zatvorske bolnice prebačen u osječku bolnicu, skrbi za Glavaševo zdravstveno stanje, izjavio je novinarima da je kod Glavaša postignut zdravstveni napredak jer, osim tekuće, uzima i krutu hranu koju organizam prihvaća. No, kako je rekao, problem su neurološka oštećenja nastala dugotrajnim štrajkom glađu, koja su utvrđena snimanjem glave i vratne kralježnice.

ZAGREB - Hrvatska naftna kompanija INA od sutra će povećati maloprodajne cijene svih naftnih derivata i to od 1,3 posto koliko će poskupiti Super 95, pa do 2,9 posto za koliko će poskupiti plavi dizel, priopćeno je danas iz Ine. Tako će se od 6. do 19. veljače na Ininim benzinskim postajama Eurosuper 95 prodavati po cijeni od 7,56 kuna po litri, a Super 95 po 7,31 kunu. Super Plus 98 koštat će 7,62 kune po litri. Eurodizel prodavat će se po cijeni od 6,85 kuna po litri, a Dizel po 6,75 kuna. Nova cijena Plavog dizela je 3,87 kuna po litri, a lož ulja ekstra lakog 4,23 kune po litri.

RIJEKA - Iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je priopćeno da se objekti u uvali Soline na otoku Krku grade na osnovi ranije izdanih lokacijskih i građevinskih dozvola te da upravo takva gradnja zorno pokazuje koliko je bilo važno donijeti Uredbu o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog područja kojom se sprječava njeno daljnje širenje. Ekološka udruga "Eko Kvarner" upozorila je prije dva dana na, kako su kazali, nekontroliranu gradnju apartmanskih zgrada na samoj plaži u uvali Soline te ustvrdila da se u tom slučaju može uočiti nedjelotvornost Vladine Uredbe o zaštićenom obalnom pojasu, Zakona o prostornom planiranju, Zakona o graditeljstvu te svih državnih strategija i programa.

ŠIBENIK - Nakon što su mediji izvijestili o prepuštanju gradskog zemljišta u Velikoj Vrulji u Vodicama poduzeću "Gortan", Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku uputilo je šibensko-kninskoj Policijskoj upravi zahtjev za provjeru navoda i obavljanje potrebnih izvida radi utvrđenja mogućeg postojanja obilježja kaznenih djela. Predstavnici Hrvatske republikanske zajednice (HRZ) u Vodicama upozorili su medije da je predsjednik vodičkog Gradskog vijeća i saborski zastupnik Rade Ivas (HDZ), suprotno odluci Gradskog vijeća, 10. ožujka 2004. sklopio Ugovor o poslovnoj suradnji i prijenosu nekretnina, kojim se poduzeću "Gortan" bez naknade prepušta gradsko zemljište u Velikoj Vrulji, vrijedno oko 2 milijuna kuna. Rade Ivas odbacio je optužbe i odbio detaljnije komentirati slučaj, kazavši da je riječ "o složenom problemu" te je opovrgnuo napise u nekim novinama po kojima je vodički HDZ od njega tražio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora te stranke.

DUBROVNIK - Saborski zastupnik HSP-a Tonči Tadić i predsjednik županijskog vijeća HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije Željko Kulišić u Dubrovniku su danas održali konferenciju za novinare o problemu granica na jugu Hrvatske. Govoreći o granicama s Crnom Gorom, Tonči Tadić je kazao da Hrvatska treba novi trajni sporazum o razgraničenju jer ima privremeni suverenitet na kopnu, a nema na moru. "Takvo razgraničenje u Boki kotorskoj podloga je za nepovoljnu arbitražu za Hrvatsku", naglasio je Tonči Tadić, napomenuvši kako protokol dopušta ribarenje Crnogorcima u hrvatskoj trećini mora. On je također upozorio da nije realiziran dogovor o slobodnom preletu po buri preko Crne Gore do dubrovačke zračne luke.

ŽUPANJA - Sa skupa radnika županjske Sladorane, održana danas u povodu prošlotjedne odluke Nadzornog odbora o pokretanju opoziva predsjednice Uprave Milice Pervan, od ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića zatražen je opoziv svih članova Nadzornog odbora osim radničkog predstavnika. Ako Nadzorni odbor donese odluku o opozivu predsjednice Uprave, sindikat i Radničko vijeće aktivirat će prošle godine osnovan Stožer za obranu Sladorane i spriječiti ulazak novom predsjedniku Uprave u tvornicu, navodi se također u zahtjevima te poziva predsjednicu Uprave da se ne povuče i ne popusti pritiscima.

ZAGREB - U povodu jutrošnje smrti putnice u vlaku kojoj je pozlilo kod Sesveta Hrvatske su željeznice priopćile da zaustavljanje vlaka izvan kolodvora ne bi pomoglo jer se vlak mogao zaustaviti na mjestu gdje hitna ne bi mogla lako prići te je procijenjeno kako će joj se prije pomoći ako vlak vozi do Glavnog kolodvora u Zagrebu. Taj slučaj istražuje policija, a patolozi će utvrditi uzrok smrti, kaže se u priopćenju, u kojem HŽ izražava žaljenje zbog smrti putnice.

KARLOVAC - U sklopu istražnih radnji Županijskog suda u Karlovcu o ratnim zločinima počinjenima tijekom i neposredno nakon 2. svjetskog rata, a nakon završenih dviju ekshumacija na Babinoj i Petrovoj gori, utvrđeno je da je riječ o 360 žrtava koje su likvidirane vatrenim oružjem, u pravilu pucanjem u glavu. Podatke je novinarima dostavila glasnogovornica Suda Alenka Laptalo, nakon što je Sud prošli tjedan zaprimio Nalaz i mišljenje patologa Odjela za patologiju karlovačke Opće bolnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙