FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skoplje: Hasanaginica HNK izvedena u prepunoj dvorani

SKOPLJE, 22. siječnja 2007. (Hina) - Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba gostovalo je u subotu i nedjelju u skopskom Makedonskom narodnom teatru, a dvije su nacionalne kuće potpisale ugovor o suradnji.
SKOPLJE, 22. siječnja 2007. (Hina) - Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba gostovalo je u subotu i nedjelju u skopskom Makedonskom narodnom teatru, a dvije su nacionalne kuće potpisale ugovor o suradnji.

Gostovanje zagrebačkog HNK izazvalo je veliko zanimanje i oduševljenje skopske publike koja je obje večeri izvođače nagradila dugotrajnim aplauzom.

"Predstava je prekrasna i publika je oduševljena. Štoviše, iznenađuje što je publika imala organiziran i jasan aplauz na otvorenoj sceni, što se već dugo nije dogodilo", bila je prva reakcija ravnatelja MNT Saše Milenkovskog.

"Izvrsno smo primljeni. Doista je velika čast za glumce i oduševljeni su što je publika ustala i pljeskala. No izvrsno su nas primili i naši domaćini. U Makedoniji se uvijek osjećam dobrodošao", rekao je Mustava Nadarević.

Intendantica HNK Ana Lederer slaže se da su reakcije bile izvrsne. Pažnja je, ističe, bila nevjerojatno usmjerena na predstavu, ansambl je osjetio taj dah publike, izvrsno je igrao i komunikacija je između predstave i publike bila fantastična.

Potpisani ugovor o suradnji HNK i MNT, ističe Ana Lederer, osim razmjene predstava, predviđa i gostovanja umjetnika u radionicima, te razmjenu umjetnika u pojedinim segmentima kazališnog pogona.

Iduće sezone, najavila je, Makedonski narodni teatar gostovat će u Zagrebu.

Na predstavu se osvrnuo i makedonski tisak. "Scenografija sa svjetlosnim arabeskama, prekrasni koloritni kostimi, tekst Nadarevića, iskusna glumačka ekipa i muzička podloga Ljupča Konstantinova elementi su koji ovu predstavu čine izvanrednim doživljajem", piše u ponedjeljak skopski dnevni list Špic.

Utrinski vesnik u svom osvrtu ističe da Nadarevićeva Hasanaginica "na sceni donosi besprijekornu viziju tragične sudbine protjerane žene, što hrvatski glumci dočaravaju na bogat i emotivno slojevit način, dajući nov identitet ovoj poznatoj drami Milana Ogrizovića".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙