FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 30. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 30. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivo Karlović bez većih problema je izborio plasman u drugu kolo "PBZ Zagreb Indoorsa", ATP teniskog turnira što se za nagradni fond od 353.250 eura igra u Zagrebu. Najviši igrač na ATP Touru je u prvom kolu za 50 minuta pobijedio Čeha Jiria Vaneka 6:3, 6:2. Karlović je uništio suparnika odličnim servisima. Imao je 79 posto prvog servisa, tijekom dva seta izgubio je tek dva poena na svoj servis, te upisao ukupno 20 aseva. U susretu drugog kola Karlović će igrati protiv pobjednika dvoboja Belgijanca Kristofa Vliegena i Francuza Michaela Llodre.

HAMBURG - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić potpisao je danas ugovor s njemačkim prvoligašem Hamburgerom SV-om za koji će igrati do ljeta 2009.

"To je brz igrač koji će se dobro uklopiti u našu igru", rekao je trener Hamburga Thomas Doll, napomenuvši da mu je upravo takav igrač nedostajao u njegovoj koncepciji igre. Po najavama Olić, koji je do sada igrao za moskovski CSKA, mogao bi za novi klub zaigrati u srijedu protiv Energie Cottbusa ili u subotu na gostovanju kod berlinske Herthe.

RIM - Nakon što je proglašen najboljih igračem protekle godine u izboru FIFA-e, kapetan talijanske nogometne reprezentacije Fabio Cannavaro dobio je veliko priznanje i u domovinu. Branič Real Madrida dobitnik je nogometnog Oscara za najboljeg talijanskog nogometaša u 2006. godini. U izboru sudjeluju sve članice Talijanskog nogometnog saveza, a Cannavaro je dobio nagradu i za najboljeg obrambenog igrača. Za najboljeg vratara proglašen je Gianluigi Buffon (Juventus), Oscara za najboljeg mladog igrača dobio je veznjak Rome, Daniele De Rossi, nagrada za najboljeg napadača pripala je Luci Toniu (Fiorentina), za najboljeg stranog igrača u Serie nagradu su podijelili Kaka (Milan) i David Suazo (Cagliari), dok je nagradu za najboljeg stručnjaka dobio trener Rome Luciano Spalletti.

RIM - Talijanski nogometaš Massimo Maccarone (27) napustio je redove engleskog premierligaša Middlesbrougha i karijeru će nastaviti u Sieni. Maccarone koji je za toskanski klub potpisao ugovor na tri i pol godine, a u domovinu se vratio bez odštete. Maccarone je već bio član Siene, u tom klubu je 2005. godine proveo četiri mjeseca na posudbi.

KOLN - Reprezentacije Njemačke i Poljske prvi su polufinalisti Svjetskog prvenstva rukometaša što se održava u Njemačkoj. Domaćin je u Kolnu pobijedio Španjolsku 27:25 (12.15), dok je Poljska u Hamburgu slavila protiv Rusije 28:27 (16:14). Njemačka će u polufinalu igrati s pobjednikom susreta Hrvatska - Francuska, dok Poljaci čekaju boljeg iz susreta Danska - Island.

PRAG - Dvanaesti tenisač svijeta Tomas Berdych (21) predvodit će češku Davis Cup reprezentaciju protiv Sjedinjenih Država u susretu prvog kola Svjetske skupine. Berdych je na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu došao do četvrtog kola, a u Davis Cupu je upisao 10 pobjeda i dva poraza. Osim Berdycha češki izbornik Jaroslav Navratil je pozvao i Lukasa Dlouhya, Ivu Minara i Pavela Viznera. Susret između Češke - SAD igrat će se od 9. do 11. veljače u Ostravi na zemlji.

MILANO - Pretposljednjeg dana prijelaznog roka čelnici Real Madrida i Milana su postigli dogovor oko odštete i brazilski napadač Ronaldo karijeru će nastaviti u redovima "Rossonera". Pregovori oko prelaska Ronalda u redove Milana trajali su skoro dva tjedna i na koncu je Brazilac za Milan potpisao ugovor na 18 mjeseci, dok će "Kraljevskom klubu" pripasti oko 8 milijuna eura odštete. Prema pisanju talijanski listova "Il fenomeno" će na San Siru imati godišnju plaću od šest milijuna eura, koliko je zarađivao i u Realu, s tim što mu je talijanski klub prepustio sav novac koji zarađuje od sponzora, što sada iznosi oko 11 milijuna eura godišnje.

BERLIN - Američki proizvođač sportske opreme Nike ponudio je Njemačkom nogometnom savezu (DFB) ugovor na 500 milijuna eura. Nike je DFB-u ponudio osmogodišnji ugovor koji je šest puta veći od sadašnjeg ugovora koji Nijemci imaju sa Adidasom. Analitičari smatraju da bi odlazak "Elfa" iz redova Adidasa financijski uništio ovu kompaniju koja sponzorira njemačku reprezentaciju od 1954. godine.

LIVERPOOL - Dosadašnji branič španjolskog nogometnog prvoligaša Deportiva, Alvaro Arbeloa (24) nastavit će karijeru u redovima engleskog premierligaša Liverpoola. Arbeloa je potpisao ugovor na tri i pol godine, a Deportivu će pripasti 5.2 milijuna dolara odštete. Mladi Španjolac koji će se na Anfieldu pridružiti sunarodnjacima menadžeru Rafaelu Benitezu i igračima Pepe Reini, Luisu Garciji, Xabi Alonsu i Miki Roqueu.

BREMEN - Njemački nogometni prvoligaš Werder potpisao je ugovor sa 16-godišnjim igračem Betisa Albertom Collom. "Werder je uvijek u potrazi za mladim talentiranim igračima. Obično smo usredotočeni na domaće nogometaše, no pratimo i što se događa izvan granica Njemačke. Tako smo došli i do Alberta Colla, za kojeg vjerujemo da će u budućnosti biti veliko pojačanje za naš klub", izjavio je dužnosnik Werdera Klaus-Dieter Fischer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙