FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće HRT-a prihvatilo programska usmjerenja HR-a i HTV-a

ZAGREB, 29. siječnja 2007. (Hina) - Vijeće Hrvatske radio televizije (HRT) danas je prihvatilo izvješća o provedbi programskih usmjerenja javnog radija i televizije u drugoj polovini prošle godine, a zatražilo je doradu pravilnika o tzv. vanjskoj produkciji.
ZAGREB, 29. siječnja 2007. (Hina) - Vijeće Hrvatske radio televizije (HRT) danas je prihvatilo izvješća o provedbi programskih usmjerenja javnog radija i televizije u drugoj polovini prošle godine, a zatražilo je doradu pravilnika o tzv. vanjskoj produkciji.

Izvješće direktora programa i glavnog urednika Informativnog programa Hrvatskog radija (HR) o provedbi programskog usmjerenja za razdoblje od 30. lipnja do 31. prosinca prošle godine Vijeće je usvojilo jednoglasno. Po riječima predsjednika Vijeća Zdenka Ljevka, tri programa HR-a "dobar su primjer kako se treba raditi i organizirati".

Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće o Hrvatskoj televiziji, koja je po riječima ravnateljice Marije Nemčić, s 52 posto i dalje najgledanija javna televizija u Europi.

Poseban naglasak HTV je stavio na razvoj tzv. javnih sadržaja i sve većoj zastupljenosti domaćeg programa. Prema predstavljenim podacima HTV je u posljednjem šestomjesečnom razdoblju emitirao 68 posto programa domaće proizvodnje, a povećao je broj emisija koje se bave problematikom civilnog društva, invalida, Domovinskog rata i potrošača.

Povećan je i broj informativnih emisija, posebno na Drugom programu koji se, po riječima odgovornih, profilirao kao kanal za mlađu publiku.

No, Vijeće nije raspravljalo o Programskom usmjerenju specijalnog programa HRT plus, tražeći od poslovodstva dopunu prijedloga.

Vijeće je još jednom zatražilo poštivanje zakonskih odredbi o emitiranju reklama koje su u rujnu, listopadu i studenome 2006. prekršene u osam navrata. Iako priznaje kršenje zakona i ističe kako treba ustrajati da se ono ne ponovi, ravnatelj HRT-a Mirko Galić tvrdi kako je riječ tek o manjim propustima koji nisu imali za cilj dodatnu zaradu ili namjerno prekoračenje normi.

Riječ je o slučajnim prijestupima, uglavnom izazvanima tehničkim pogreškama ili promjenama u emitiranju programa, zbog kojih je u tri mjeseca promidžbeni program produljen za svega devet minuta, odnosno 516 sekundi, ustvrdio je Galić.

Programsko vijeće na današnjoj sjednici nije, kao što su proteklih dana nagađali neki mediji, razriješilo Galića i izabralo vršitelja dužnosti te raspisalo natječaja za izbor novog glavnog ravnatelja HRT-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙