FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 28. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 28. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MANNHEIM - U susretu posljednjeg, četvrtog kola Skupine II Svjetskog prvenstva rukometaša u Njemačkoj reprezentacija Hrvatske je pobijedila Španjolsku 29:28 (11:16). Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini i u četvrtfinalu će igrati protiv Francuske.

ZAGREB - U četvrtom kolu vaterpolske Eurolige večeras su u Zagrebu vaterpolisti Mladosti i talijanske Brescie odigrali bez pobjednika 7:7 (0:2, 2:0, 3:2, 2:3). Vaterpolisti Mladosti propustili su idealnu priliku da pobjedom nad izravnim suparnikom osiguraju jedno od prva dva mjesta u skupini koje vodi u četvrtfinale Eurolige. Nažalost, neodlučeni rezultat i samo jedna pobjeda i to protiv grčkog predstavnika Ethnikosa daje samo teoretske izglede da se "žapci" plasiraju dalje.

HAMBURG - Prema pisanju njemačkog lista "Sport Bild" napadač hrvatske nogometne reprezentacije i moskovskog CSKA Ivica Olić karijeru bi trebao nastaviti u redovima njemačkog bundesligaša HSV-a. "HSV je moj glavni izbor. Želio bi karijeru nastaviti u njemačkom klubu i nadam se uspješnoj realizaciji ovog transfera," prenosi Sport Bild izjavu hrvatskog nogometaša. CSKA se nalazi na pripremama u Izraelu, a predstavnici HSV-a posjetili su kamp ruske momčadi kako bi do konca siječnja pokušali realizirati ovaj posao. Rusi navodno traže dva milijuna eura odštete.

KITZBUEHEL - Hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije završio drugu vožnju slaloma za Svjetski kup u austrijskome Kitzbuehelu, na kojem je kao i jučer trijumfirao 21-godišnji Šveđanin Jens Byggmark. U prvoj vožnji Kostelić je bio deseti, a u drugoj je u prvoj polovici staze zakačio vrata i morao je odustati, po četvrti puta u slalomu ove sezone.

BERLIN - Pobjedom protiv Slovenije 38:27 rukometaši Poljske osigurali su prvo mjesto u skupini I drugog kruga svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Najefikasniji u redovima poljske vrste bili su Marcin Lijewski (12), Bielecki (7), Kuchczynski (5) i Bartosz Jurecki (5). Slovensku momčad su predvodili Gajić (8), Mlakar (5) i Kozlina (4). Njemačka je pobjedila Island 33:28 i osigurala drugo mjesto. Domaćine su predvodili Hens (6), Klein (5) i Kraus (5), dok je prvi strijelac Islanda bio Michaelsson (10).

BREMEN - U susretu 18. kola njemačkog nogometnog prvenstva Werder je bez veće muke pobijedio Hannover 3:0. Pogotke za vodeću momčad njemačkog prvenstva postigli su Borowski (5), Almeida (67) i Mertesacker (74). Jurica Vranješ nije nastupio za Werder. Pobjedu je upisao i Bayer Leverkusen koji je na gostovanju pobijedio Alemanniu Aachen 3:2. Domaćin je golovima Reghecampfa (9 - 11m) i Ibišević (30) poveo 2:0, no "apotekari" su u nastavku utakmice uspjeli preokrenuti rezultat. Strijelci su bili Schneider (44, 57) i Voronin (54). Hrvatski reprezentativac Marko Babić odigrao je svih 90 minuta za Bayer.

OBERSTDORF - Nijemac Michael Uhrmann pobjednik je natjecanja skijaša skakača u njemačkom Oberstdorfu. Nakon jučerašnjeg trećeg mjesta, Uhrmann je skokovima od 140.5 i 129 metara donio Njemačkoj prvu pobjedu ove sezone u Svjetskom kupu. Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Anders Jacobsen (131,5/131,5), dok je treći bio Talijan Andrea Morassi (133,0/132,0). U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Anders Jacobsen sa 877 bodova, drugi je Austrijanac Gregor Schlierenzauer (689), dok je treći Švicarac Simon Ammann (596).

BERLIN - Predsjednik prve i druge njemačke nogometne Bundeslige Werner Hackmann (59) preminuo je u svom domu u Bergedorfu kraj Hamburga. Uzrok Hackmannove smrti još uvijek je nepoznat. Hackmann je od 2000. godine vodio prva dva razreda njemačkog nogometa, te obnašao dužnost dopredsjednika Njemačkog nogometnog saveza (DFB). Kao jedan od njemačkih delegata prisustvovao je nedavno kongresu Europske nogometne federacije na kojem je Michael Platini izabran za novog predsjednika UEFA-e.

KITZBUEHEL - Njemački plemić Hubertus von Hohenlohe, koji nastupa pod zastavom Meksika, slomio je nogu u prvoj vožnji slaloma Svjetskog kupa u Kitzbuehelu i za njega je sezona gotova, kao i planovi da u Arreu nastupi po 13. put zaredom na Svjetskom prvenstvu. Von Hohenlohe (48) koji skija u Svjetskom kupu od 1981., kada je zahvaljujući činjenici da je rođen u Meksiku i utemeljio Meksički skijaški savez, nesretno je pao na slalomskoj stazi i morao je helikopterom u bolnicu s slomljenom nogom.

SAN SICARIO - Američka skijašica Lindsey Kildow pobjednica je superveleslaloma za Svjetski kup održanog u talijanskom San Sicariu. Za Kildow je to sedma pobjeda u karijeri, treća u sezoni, a prva u super-G utrci na olimpijskoj stazi Fraiteve na kojoj su se lani dijelile medalje na ZOI u Torinu. Druga je sa zaostatkom od 17 stotinki bila Austrijanka Renate Goetschl, a treća njezina sunarodnjakinja Christine Sponring (+0.29). Goetschl iz San Sicaria odlazi sa 280 od maksimalnih 300 bodova, budući da je pobijedila u prvom superveleslalomu u petak i spustu u subotu, a danas se domogla čak 100. postolja u karijeri. Austrijska veteranka stoga vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa, pretekavši sunarodnjakinju Marlies Schild.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙