FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska- za petak, 26. siječnja

ZAGREB, 25. siječnja 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 26. siječnja.
ZAGREB, 25. siječnja 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 26. siječnja.

ZAGREB - Nastavak 24. sjednice Hrvatskog sabora u 9,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će u Uredu predsjednika izaslanstvo Nacionalnog odbora za provedbu Kampanje za borbu protiv obiteljskog nasilja nad ženama, (Ured predsjednika, u 9,30 sati). Kako je najavljeno iz Ministarstva obitelji, branitelja, i međugeneracijske solidarnosti, tom će prigodom predsjednica Nacionalnog odbora, potpredsjednica Vlade ministrica Jadranka Kosor, predsjedniku Mesiću uručiti promidžbeni materijal Kampanje.

VARAŽDIN / IVANEC - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetiti će Ivanec i Varaždin. U Ivancu će se sastati sa članovima Gradskog poglavarstva gdje će mu se prezentirati Studija planinskog turizma na Ivančici (u 12 sati). Predsjednik Mesić potom će razgledati vojne objekte na Ivančici (u 13,35 sati). Posjetit će i poduzeće "ITAS Prvomajska d.d. Ivanec" te razgovarati s čelnicima tvrtke (u 15,45 sati). U Varaždinu predsjednik Mesić nazočit će otvaranju novog sjedišta "VABA d.d. banke Varaždin (Aleja Kralja Zvonimira 1, u 17 sati).

ZAGREB - Izložba u povodu 120. obljetnice uključenja prve javne telefonske mreže a u skolopu manifestacije "Noć muzeja", (Muzej T-HT-a, Jurišićeva 13 u 19 sati).

JASENOVAC - Drugi dan Seminara "Holokaust : Povijest i sjećanje". Dolazak u Jasenovac u 9 sati te potom razgledavanje Spomen područja Jasenovac, razgledavanje stalnog postava Spomen područja i predstavljanje programa rada Obrazovnog centra Jasenovac. Povratak u Zagreb od 17 do 18 sati.

TORDINCI - Konferencija za novinare i predaja čeka donacije Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Osnovnoj školi Tordinci od preko 139 tisuća američkih dolara, prikupljenih u akciji "Noć tisuću večera". Uručenju će nazočiti veleposlanici SAD-a i Kanade. (Predaja čeka i konferencija u OŠ Tordinci u 11,45 sati).

VUKOVAR - Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj, Robert A. Bradtke posjetit će Vukovaru, gdje će se sastati s vukovarskim gradonačelnikom Tomislavom Šotom kako bi se obilježio početak rada sustava e-Uprave, prve u nizu aktivnosti u sklopu projekta e-Vukovar (izjave u 9,45 sati). Veleposlanik Bradtke također će posjetiti područnu Gospodarsku komoru gdje se održavaju kompjutorski tečajevi za poduzetnike (izjave u 10,15 sati). Projekt e-Vukovar je inicijativa za razvoj informacijskih, komunikacijskih i tehnoloških aplikacija koju su zajednički pokrenuli grad Vukovar, Agencija SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) i privatne tvrtke, među kojima IBM i Microsoft. Svrha projekta je unapređenje kvalitete usluga lokalne samouprave.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Čurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙