FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21 sati

ZAGREB, 23. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati
ZAGREB, 23. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati

WERDER - Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač njemačkog bundesligaša Werdera Ivan Klasnić (26) mora na transplantaciju bubrega. Srećom, pronađen je optimalni donator bubrega te će se transplantacija obaviti ovih dana. Zbog toga će napadač hrvatske vrste idućih desetak dana provesti u bolnici. Klasnić je u studenom morao na operaciju slijepog crijeva i tada su otkriveni njegovi problemi s bubregom. Međutim, sada je postalo jasno da Klasniću prijeti zakazivanje bubrega, i da će morati ići na transplantaciju. Klasnić je član Werdera od 2001. godine i u 135 nastupa postigao je 42 pogodak. Karijeru je započeo u St. Pauliu u čijim redovima je proveo tri sezone. Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 26 utakmica i postigao 8 pogodaka.

STUTTGART - Nakon prvog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu hrvatski reprezentativac Ivano Balić i Islanđanin Olafur Stefansson upisali su najviše asistencija, svaki po 16. Među prvih deset asistenata dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva u Njemačkoj nalazi se i Petar Metličić koji sa 14 asistencija zauzima četvrto mjesto. Najbolji strijelac prve runde natjecanja je egipatski reprezentativac Ahmed El Ahmar sa 26 pogodaka, drugi je Islanđanin Valur Gudjon Sigurdsson (25), a treći Koreanac Chio-Hyo Cho (23). Prvi strijelac hrvatske vrste je Igor Vori sa 15 pogodaka koji ukupno zauzima 28. mjesto. Najviše ukradenih lopti ima Norvežanin Johnny Jensen (11), dok su u hrvatskim redovima najviše lopti "ukrali" Petar Metličić (4) i Mirza Džomba (4). Prvi blokeri SP-a su Čeh Jicha i Egipćanin Zaky (9), dok je Metličić sa pet blokiranih suparničkih udaraca na devetom mjestu.

STUTTGART - Reprezentacije Koreje i Hrvatske načinile su najmanje prekršaja u prvom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj. Igrači Koreje načinili su 21 prekršaj, dok su odabranici Line Červara načinili tri prekršaja više. Na trećem mjestu je Brazil (25), a zatim slijede Katar (27) i Danska (27). Dvije najgrublje reprezentacije nakon prve tri utakmice su Slovenija sa 59 prekršaja, te Mađarska sa 47 prekršaja. Koreja i Hrvatska imaju i najmanje isključenja - Koreanci sedam, a hrvatski rukometaši osam. Po broju isključenja prednjače Slovenci sa 22 isključenja, dok su rukometaši Islanda, Poljske i Kuvajta isključeni po 16 puta.

ZAGREB - U posljednjem susretu 18. kola regionalne košarkaške NLB lige Zagreb je u dvorani Trnsko nakon produžetka izgubio od Budućnosti 88:97 (16:21, 20:19, 34:21, 13:22, 5:14). Najefikasniji igrači u redovima Zagreba bili su Anthony Dwayne (24), Denis Vrsaljko (17) i Josip Sesar (12), dok su Budućnost predvodili Nenad Mijatović (22), Ivan Maraš (21) i Miljan Pavković (18). Nakon 18 odigranih utakmica na prvom mjestu se nalazi Cibona (14-4), drugi je Partizan (13-5), treći Hemofarm (15-5), četvrti FMP (13-5), dok je Budućnost na petom mjestu sa 12 pobjeda i šest poraza. Zadar je na šestom mjestu (11-7), Zagreb zauzima 12. poziciju sa 6 pobjeda i 12 poraza, Split CO je pretposljednji (2-16), dok je na začelju Geoplin Slovan (2-16).

HINTERSTODER - Hrvatska je prvoga dana XIII Igara Alpe Jadran koje se do četvrtka održavaju u austrijskom Hinterstoderu osvojila čak pet odličja, ali će ove Igre ući u povijest jer je to prvi puta da mladi hrvatski sportaši do 17 godina osvajaju medalje u tri sporta na Igrama Alpe Jadran. Velika nada hrvatskog skijanja Sofija Novoselić osvojila je zlatno odličje u veleslalomu. Nakon alpskog skijanja u Hinterstoderu je hrvatsko skijaško trčanje došlo do povijesne prve medalje na velikim međunarodnim natjecanjima i to čak dvije. Brončano odličje osvojila je muška i ženska štafeta u disciplini ekipni sprint koji je zbog nedostatka snijega premješten u Spittal, a to se mjesto pokazalo izuzetno sretnim za hrvatske nordijce. Prvo brončano odličje pripalo je Vedrani Malec i Nini Broznić, koji su tri štafetna kruga napravile za 11.02 minuta, a pola sata poslije njih stigla je bronca i od muške štafete - Dominika Kordića i Filipa Kontaka. Ženska stolnoteniska ekipa osvojila je ekipno zlato pobijedivši sve suparnice bez ijednog izgubljenog dvoboja, dok je muška ekipa brončana. Mirela Đurak, Ljiljana Janković i Dina Pervan redom su sa po 3:0 pobjeđivale Korušku, Štajersku i Veneto, a u finalu i mađarsku Baranju. Muški su u polufinalu izgubili od Baranje sa 3:1, ali su Matej Mamut, Frane Kojić i Ivan Željko, inače dvije godine mlađi od konkurencije u borbi za broncu svladali Štajersku sa 3:0.

LONDON - Engleski nogometni premierligaš Tottenham pojačao je redove angažiravši braniča portugalske reprezentacije i Benfice, Ricarda Rochu (28). Rocha je za Tottenham potpisao ugovor na tri i pol godine, a Benfica je dobila 6.5 milijuna dolara odštete. Ricardo Rocha je igrao za Benficu od 2002. godine, a prije toga je bio član Brage.

LJUBLJANA - Slovenski ultramaratonac Martin Strel (53 godine) koji se do sada 4 puta upisao u Guinessovu knjigu rekorda objavio je da namjerava postići još jedan podvig i od 1. veljače do 11. travnja ove godine etapno isplivati rijeku Amazonu u dužini 5430 kilometara. Strel će prvog dana veljače svoj maraton Amazonom započeti u Altayi (Peru), a planira ga završiti 11. travnja u Belemu (Brazil), te tako promovirati Sloveniju, vino cviček (koje mu kako kaže pomaže u savladavanju napora), a ujedno i podržati svjetske aktiste koji se zauzimaju za očuvanje amazonske prašume pred devastacijom. Svojim maratonima po svjetskim rijekama pod parolom "Plivanje za mir, prijateljstvo i čiste vode" Strel se već četiri puta upisao u Guinessovu knjigu rekorda. Prije sedam godina isplivao je Dunav od izvora do ušća u Crno more. Najveću sjevernoameričku rijeku Mississippi preplivao je 2002. godine, slijedeće mu je to uspjelo s argentinskom rijekom Parana, a onda i s kineskom rijekom Jangce.

BORDEAUX - Dosadašnji napadač ruskog prvoligaša Spartaka, Fernando Cavenaghi (23) karijeru će nastaviti u redovima Bordeauxa. "El Torito" je u Spartak došao 2004. godine iz River Plate za 15 milijuna eura što jedan od najvećih transfera u povijesti ruskog nogometa. Međutim, "Gaučo" se nije iskazao u Moskvi. U 55 nastupa postigao je 12 pogodaka, dok je u redovima River Plate u 88 utakmica postigao 55 pogodaka.

MILANO - Kapetan Lazija i talijanski reprezentativni branič Massimo Oddo (30) karijeru će nastaviti u redovima Milana. Milan je za Odda pristao platiti 7.5 milijuna eura, a transfer uključuje i veznjaka Pasqualea Foggiju koji će postati Lazijev igrač. Foggia već igra u Laziju, ali je do sada bio na posudbi iz Milana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙