FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 18. siječnja 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 18. siječnja 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Najbolji hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac eliminiran je u 2. kolu ITTF Pro Toura u zagrebačkome Domu sportova, po sastavu najjačeg turnira ikad održanog u svijetu. Primorac je sa uvjerljivih 4:0 u 1. kolu svladao Tajvanca Chich Chi Wua, no u 2. kolu se namjerio na odličnog Kineza Shuao Hao, 16. igrača svijeta, koji je nakon dramatične borbe bio bolji sa 4:2 (8, -9, -3, 7, 4, 4). Primorčevim porazom Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Roko Tošić je u prvom kolu imao teškog protivnika Singapurca Zi Yanga, koji je sa 4:0 (8, 5, 8, 4) ispratio hrvatskog stolnotenisača u gledalište. Slične sreće bio je i kineski Hrvat Ruiwu Tan koji je već u prvom kolu za protivnika dobio drugoga nositelja Kineza Ma Lina i nije imao puno šansi - izgubio je sa 4:0 (8, 7, 9, 7).

ZAGREB

Hrvatska stolnotenisačica Cornelia Vaida poražena je u 2. kolu ITTF Pro Toura u zagrebačkome Domu sportova od šeste igračice svijeta Jane Tie iz Hong Konga sa 4:1 (5, -6, 7, 3, 7). Vaida, koja zauzima 93. mjesto na rang-ljestvici, u prvom je kolu bila bolja od Mađarice Lovas, a bila je jedina od hrvatskih igračica koja je preskočila prvu prepreku na ovom najjačem stonoteniskom turniru ikad održanom u Hrvatskoj. Ranije je Sandra Paović izgubila od Ukrajinke Tatjane Soročinskaje sa 4:0 (1, 4, 5, 9), a poražene su i dvije kineske Hrvatice - Yuan Tian od Nijemice Elke Wosik 4:2 (9, -9, -6, 9, 7, 6), te Xue Han koja je izgubila od Ruskinje Svetlane Ganine 4:0 (14, 3, 9, 14).

ZAGREB

Finalist Australian Opena i poluzfinalist Wimbledona ciparski tenisač Marcos Baghdatis zatražio je pozivnicu od organizatora PBZ Zagreb Indoorsa, drugog izdanja zagrebačkog dvoranskog ATP turnira, koji će se održati od 27. siječnja do 4. veljače u Domu sportova.Među prijavljenim tenisačima za PBZ Zagreb Indoors nalaze se trojica igrača iz samog vrha svjetskog tenisa - prošlogodišnji pobjednik Ivan Ljubičić, Škot Andy Murray i Finac Jarkko Nieminen, a njima će se najvjerovatnije pridružiti i Baghdatis, 11. tenisač svijeta. Zbog svoje izražene osobnosti, karizmatični 21-godišnji Cipranin uživa golemu popularnost na svim turnirima na kojima nastupa i nema nikakve dvojbe da bi PBZ Zagreb Indoors eventualnim njegovim nastupom itekako dobio na atrakciji.Direktor turnira Branimir Horvat i njegov zamjenik Goran Ivanišević dvije su pozivnice "wild-card" za glavni turnir dodijelili hrvatskim tenisačima Ivi Karloviću i Marinu Čiliću.

RIJEKA

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u četvrtak je na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo kazao kako do danas nije dobio objašnjenje zbog čega je Rijeka izostavljena s popisa gradova domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu. Obersnel je rekao da su čelnici Hrvatskog rukometnog saveza do sada iznijeli u javnosti nekoliko različitih razloga zbog kojih Rijeka ne može biti domaćin navevši da to ukazuje na netransparentnost. Uz to, na temelju nekih od tih izjava ustvrdio je da su "na čelu HRS-a lašci". Govoreći o nekim od razloga izostavljanja Rijeke koje je iznio predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Željko Kavran, Obersnel je kazao kako nije istina da se Rijeka nije kandidirala navevši da je ispunjen kandidacijski upitnik i predložena Dvorana mladosti za mjesto odigravanja utakmica. Obersnel je rekao i da Kavranova izjava kako je Rijeka najavila gradnju dvorane od 3000 mjesta nije istinita jer je u Rijeci procijenjeno da u tom gradu nije potrebna dvorana s toliko mjesta.

BRUXELLES

Veznjak belgijskog prvoligaša Anderlechta, Marokanac Mbark Boussoufa (22) proglašen je najboljim nogometašem belgijskog prvenstva u 2006. godini.Marakoanski reprezentativac je uvjerljivo slavio u izboru u kojem su sudjelovali treneri, bivši igrači i novinari. Drugo, treće i četvrto mjesto također su osvojili igrači Anderlechta, Mohammed Tchite iz Konga, te Argentinci Nicolas Frutos i Lucas Biglia.

MANCHESTER

Lider engleskog nogometnog prvenstva Manchester United ojačao je redove angažiravši kineskog reprezentativca Dong Fangzhoua (21).Posljednje dvije godine mladi kineski napadač je bio član belgijskog Royal Antwerpena, a nakon što je dobio radnu dozvolu pridružio se "Crvenim vragovima"."Dong je sjajno radio u Belgiji. Bio je strpljiv i poslušan. Naporno je trenirao i zaslužio je priliku," kazao je menadžer Manchestera, Alex Ferguson. Dong Fangzhoua je za ManU potpisao 2004. godine, a potom je proslijeđen na posudbu u Belgiju. U dresu belgijskog kluba postigao je 35 pogodaka u 60 nastupa.

CORTINA D'AMPEZZO

Austrijanka Renate Goetschl ostvarila je najbolje vrijeme na treningu spusta u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.Goetschl je ostvarila rezultat 1:31.74, druga je bila Amerikanka Lindsey Kildow (1:31.87), a treća njezina sunarodnjakinja Julia Mancuso (1:31.88).

PARIZ

Španjolac Carlos Sainz (Volkswagen) kod automobila, te njegov sunarodnjak Isidre Esteve Pujol (KTM) kod motociklista pobjednici su 12. etape relija Dakar, vožene u dužini od 257 kilometara od Ayoun El Atrousa u Mauretaniji do Kayesa u Maliju. U ukupnom poretku automobila vodi Francuz Stephane Peterhansel (Mitsubishi), a kod motociklista Španjolac Marc Coma (KTM).

MELBOURNE

Rezultati susreta drugog kola s prvog teniskog Grand Slam turnira sezone 10.7 milijuna dolara vrijednog Australian Opena:

TENISAČI - 2 kolo:

2-Rafael Nadal (Špa) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 7-5 6-3 4-6 6-2

Nikolaj Davidenko (Rusija N.3) - Gilles Muller (Lux) 6-4 6-0 6-3

Florian Mayer (Njem) - Andreas Seppi (Ita) 5-7 7-5 6-2 6-2

Tommy Haas (Njem N. 12) - Ilija Bozoljac (Srb) 7-6(3)6-1 6-3

JOHANNESBURG

Dvojica nogometaša i pomoćni sudac ozlijeđeni su u bizarnoj nesreći na utakmici južnoafričkog prvenstva između Orlando Piratesa i Black Leopardsa kada je jaki nalet vjetra odnio reklamu pokraj terena koja je potom pogodila nesretne igrače i suca. Teška limena reklama odnijeta je čak do tribina i samo je sreća spasila gledatelje koji su se navrijeme maknuli sa tog dijela stadiona Ellis Park, jednog od 10 stadiona na kojima će se 2010. igrati Svjetsko prvenstvo. Zanimljivo je da je sudac, nakon ukazane pomoći igračima i svojem pomoćniku, nastavio utakmicu, sve do dvije minute prije kraja kada je grom pogodio blizu stadiona, a utakmica koja je mogla završiti i kobno, tada je konačno prekinuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙