FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 6. siječnja 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:
ZAGREB, 6. siječnja 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

KRANJSKA GORA/ZAGREB

Hrvatska skijašica Ana Jelušić je u dogovoru sa svojim stručnim stožerom odlučila ne nastupiti na današnjem veleslalomu Svjetskog kupa u slovenskoj Kranjskoj Gori.Zbog povišene tjelesne temperature i iscrpljenosti nakon slaloma na Sljemenu, Riječanka je odlučila propustiti današnji veleslalom i pripremati se za sutrašnji slalomski nastup također u Kranjskoj Gori. Jelušić je trebala startati kao 62. Nakon prve vožnje vodi Austrijanka Nicole sa 28 stotinki boljim vremenom od Finkinje Tanje Poutiainen, dok je treća Britanka Chemmy Alcott (+0.54).Prvu vožnju nisu završile favoritkinje iz Austrije Kathrin Zettel, Marlies Schild, Alexandra Meissnitzer i Renate Götschl.

ADELBODEN

Austrijski skijaš Benjamin Raich u vodstvu je nakon prve vožnje veleslaloma Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu. Raich ima 18 stotinki prednosti ispred Talijana Massimiliana Blardonea, dok 22 stotinke sekunde zaostaje trećeplasirani Finac Kalle Palander. Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Norvežanin Aksel Lund Svindal četvrti je nakon prve vožnje, dok je drugi u ukupnom poretku skijaša Amerikanac Bode Miller odustao.Na veleslalomu u Adelbodenu nema hrvatskih skijaša.

SYDNEY

Ruska tenisačica Dinara Safina pobjednica je 133.000 eura vrijednog WTA turnira u australskom gradu Gold Coastu. Drugopostavljena Safina je u sa 6:3, 3:6, 7:5 svladala prvu nositeljicu Švicarku Martinu Hingis, koja je točno prije godinu dana upravo u Gold Coastu započela uspješan povratak tenisu. Safina, sestra Marata Safina, u Gold Coastu je slavila svoj peti osvojeni turnir u karijeri.

Dinara Safina (Rus/2) - Martina Hingis (Švi/1) 6:3, 3:6, 7:5

NEW YORK

Houston Rocketsi su u svojoj dvorani svladali Utah Jazz sa 100:86, a hrvatski košarkaš Gordan Giriček je za 10 minuta igre imao 4 koša (šut 2:4), 3 skoka i 1 asistenciju. Junak dvoboja bio je Tracy McGrady sa 44 poena i najviše zahvaljujući njemu Rocketsi su došli do pete uzastopne pobjede. Utah je unatoč porazu ostala na čelu Sjeverozapadne divizije NBA lige sa 23 pobjeda i 10 poraza. Najbolja momčad lige Dallas Mavericksi ubilježili su i trinaestu pobjedu zaredom, svladavši u "teksaškom obračunu" sa 90:85 San Antonio Spurse. Dirk Nowitzki je uvoj utakmici postigao 36 koševa, što mu je rekord sezone, dok je Spurse predvodio Argentinac Manu Ginobili sa 25 koševa. Dallas ima najbolji skor lige (27:7). Najuzbudljivije je bilo u Minneapolisu gdje su domaći Timberwolvesi u produžetku košem sa zvukom sirene Kevina Garnetta svladali Philadelphiu (104:102), dok su New Jersey Netsi slavili protiv Chicago Bullsa (91:86), iako su utaikmicu otvorili sa 0:18.

ADELAIDE

U finalu ATP turnira u australskom Adelaideu igrat će domaći tenisač Chris Guccione i Srbin Novak Đoković. Chris Guccione je do prvog ATP finala u karijeri došao pobjedom nad Argentincem Juanom Martinom Del Potrom sa 5:7, 6:3, 7:5, dok je prvi nositelj Đoković u polufinalu svladao Šveđanina Joachima Johanssona sa 6:3, 6:2.

AUCKLAND

Srpska tenisačica Jelena Janković pobjednica je 105.000 eura vrijednog WTA u novozelandskom Aucklandu nakon što je u finalu svladala Ruskinju Veru Zvonarjevu sa 7:6 (9), 5:7, 6:3.Finalni dvoboj trajao je maratonskih dva sata i 45 minuta po izuzetno vjetrovitom vremenu. Za Janković je pobjeda u Aucklandu drugi osvojeni turnir WTA turnir u karijeri nakon trijumfa u Budimpešti 2004., dok je Zvonarjeva drugu godinu zaredom u Novom Zelandu poražena u finalu.

Jelena Janković (Srb/1) - Vera Zvonarjeva (Rus/5) 7:6 (9), 5:7, 6:3

MELBOURNE

Njemački tenisač Nicolas Kiefer odustao je od nastupa na Grand Slam turniru Australian Open, koji 15. siječnja počinje u Melbourneu. Kiefer zbog teške ozljede zgloba i čak dvije operacije ne igra već šest mjeseci, a pitanje je hoće li biti spreman i za Davis Cup dvoboj protiv Hrvatske početkom veljače u Krefeldu. Nema smisla da nakon šest mjeseci stanke, bez prave pripreme, uđem u Grand Slam turnir sa dvobojima koji se igraju na tri seta. Prošle godine sam igrao polufinale Australian Opena i ne bih htio kvariti te lijepe uspomene, kazao je Kiefer. Australian Open već su ranije otkazali prva igračica svijeta Justine Henin-Hardenne, Australac Mark Philippoussis i Britanac Tim Henman.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

Houston Rockets - Utah Jazz 100:86

(Gordan Giriček za 10 minuta igre 4 koša, šut 2:4, 3 skoka, 1 asistencija)

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 86:95

(Damir Markota nije igrao)

Orlando Magic - Charlotte Bobcats 106:74

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 105:92

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 116:105

New Jersey Nets - Chicago Bulls 91:86

Memphis Grizzlies - Boston Celtics 119:128

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 85:90

Minnesota Timberwolves - Philadelphia 104:102 (produžetak)

Phoenix Suns - Miami Heat 108:80

Seattle SuperSonics - New York Knicks 93:111

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 123:104

ZAGREB

Rezultati utakmica 16. kola regionalne košarkaške "NLB" lige igranih u petak:

Bosna ASA BHT - FMP 76-91

Crvena zvezda - Geoplin Slovan 102-79

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙