FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 6. siječnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 6. siječnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SPLIT - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na današnjoj je svečanosti u povodu 17. obljetnice osnutka te stranke u Splitu dao prijedlog za podizanjem spomenika prvog hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na nekom od središnjih gradskih trgova, istodobno zamjerivši Zagrebu na, kako je rekao, neprimjerenom odnosu prema najvažnijoj osobi u novijoj hrvatskoj povijesti kojoj pripada spomenik i trg u središtu toga grada. U prepunoj kongresnoj dvorani hotela "Marjan" pred više od tisuću članova i pristaša HDZ-a koji su gromoglasnim pljeskom i povicima "Franjo, Franjo" podržali njegov prijedlog, Sanader je poručio da je HDZ najjača stranka u hrvatskoj povijesti te da će to i ostati. Sanader je najavio plinofikaciju Dalmacije do, najkasnije, 2010. godine, a potom i do Dubrovnika, te rješavanje i drugih infrastukturnih problema.

SPLIT - Predsjednik Vlade Ivo Sanader svečano je danas u Splitu pustio u pogon četiri trafostanice i novi visokonaponski kabelski sustav Hrvatske elektroprivrede, izgrađene u sklopu Programa Split. U izgradnju i rekonstrukciju tih HEP-ovih objekata od 2003. do 2006. uloženo je 218 milijuna kuna. Split je desetljećima, što se elektroopskrbe tiče, "visio" praktički na jednoj žici, a ostvarenjem Programa Split, koji je nakon četverogodišnjih radova u funkciji od lanjskog kolovoza, najveći dalmatinski grad napaja se strujom s dvije strane - iz smjera Vrborana i Kaštela, rekao je predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak na svečanostu u trafostanici Vrboran. Premijer Sanader istaknuo je kako je ovo, nakon rekonekcijske stanice u Ernestinovu, te otvaranja trafostanice Dunat na Krku u okviru Programa Rijeka, treći veliki projekt HEP-a kojemu je nazočio kao predsjednik Vlade u protekle tri godine.

KUTEREVO - Tri tjedna nakon što ga je teško ranio medvjed, voditelj velebitskog utočišta za mlade medvjede Ivan Crnković - Pavenka vratio se danas u Kuterevo, gdje je najavio postavljanje jače ograde oko utočišta. Crnković je zahvalio liječnicima riječkoga KBC-a koji su mu zaliječili rane od medvjeda Mrnje Brunde koji je u tom napadu morao biti ubijen. Na pitanje što dalje s preostalim medvjedima, stanovnicima utočišta, Crnković je odgovorio: "Ništa drugo nego ono što im pripada. Ove će godine dobiti jaču ogradu, pustit ćemo ih da zimski sam što mirnije odspavaju, a u proljeće slijede uobičajene aktivnosti." Najavio je da će do tada stići i volonteri, nakon čega nema odmora dok se ne ispuni plan. Dodao je da se u Kuterevo vratila i 19-godišnja Njemica Maria Ruth, koju je isprovocirani medvjed prije tri tjedna također napao i lakše ozlijedio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙