FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 9. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tomislav Merčep odbio je danas komentirati izvješće američke Središnje obavještajne agencije (CIA) iz 1995. o njegovoj ulozi u zločinima nad Srbima u Pakračkoj Poljani, Gospiću, Vukovaru i Zagrebu potkraj 1991. i u početku 1992., ocijenivši to glupostima. "Ne želim to podrobnije komentirati", rekao je u telefonskoj izjavi Tomislav Merčep. Naime, američka Središnja obavještajna agencija (CIA) objavila je potkraj 2006. na svojoj internetskoj stranici izvješće o Merčepovoj ulozi u zločinima nad Srbima u Pakračkoj poljani, Gospiću, Vukovaru i Zagrebu potkraj 1991. i u početku 1992., koje je sastavljeno u listopadu 1995., a deklasificirano još u ožujku 2004.

MALI LOŠINJ - "Lošinjska plovidba - Brodarstvo" priopćila je danas da pomorski prijevoznici ne provjeravaju sadržaj tereta, već poput poštanske službe primaju deklaraciju kao vjerodostojnu potvrdu sadržaja te jamče nepovrjedivost i zapečaćenost tereta u tijeku plovidbe. Glavni direktor Lošinjske plovidbe Zlatko Moković je, reagiravši na vijest da je hrvatski brod "Lošinj" dopremio drogu iz Italije u crnogorsku luku Bar, upozorio kako je sasvim nepotrebno prozivati "Lošinj" u tom slučaju, iako pokušaji krijumčarskih krugova da iskoriste pomorski prijevoz nisu nepoznanica u svijetu.

ZAGREB - Zagrebačka policija utvrdila je da je razbojnik kojeg je u subotu uhitila nakon pljačke benzinske postaje u Svetoj Nedjelji u proteklih mjesec dana s plastičnim pištoljem počinio čak 13 razbojstava, "teških" gotovo 130.000 kuna. Kriminalistička obrada pokazala je da je 41-godišnji razbojnik od prosinca do kraja prošlog tjedna opljačkao osam kladionica, dvije benzinske postaje, te po jedan automat klub, kiosk i poslovnicu pošte. Razbojnik, koji dosad nije bio poznat policiji, najčešće je "operirao" na području Novog Zagreba, a nekoliko razbojstava počinio je na područjima Dubrave, Trešnjevke i Samobora.

KARLOVAC - Devetnaestogodišnji Dugorešanin danas je sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu pod sumnjom da je počinio kažnjivo djelo otmice i silovanja, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava. Utvrđena je osnovana sumnja da je mladić u nedjelju navečer u Generalskom Stolu ispred jedne gostionice na silu ugurao 23-godišnju Dugorešanku u osobni automobil kojim je upravljao njegov prijatelj, također devetnaestogodišnjak iz Duge Rese. Zatim su ju odvezli u osumnjičenikovu kuću u Gorščake gdje ju je on prisilio na spolni odnos. Sutradan ujutro djevojka je pobjegla iz kuće i nazvala policiju, koja ju je pronašla na državnoj cesti D-23. Po dosadašnjim podacima djevojka je bila u vezi s mladićem, ali ju je htjela prekinuti.

ZAGREB - Isplata mirovina za prosinac korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama počinje u srijedu, 10. siječnja, priopćio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO). HZMO također podsjeća građane koji u Hrvatskoj primaju mirovine iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, a nisu još podigli božićnicu u poslovnim bankama, da to mogu učiniti u poslovnicama banaka do 22. siječnja 2007.

ZAGREB - Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u prosincu iznosili 5.683 kune, što je za 53 kune ili 0,95 posto više nego u studenom. Prosječna neto plaća u listopadu iznosila je 4.379 kuna, čime se može pokriti 77,05 posto životnih troškova. Sindikalna košarica podstanarske obitelji u prosincu je iznosila 7.202 kune, što je za 53 kune ili 0,74 posto više nego u studenom. Prosječna plaća bila je dovoljna za pokrivanje svega 60,80 posto troškova podstanarske obitelji. Posjeduje li obitelj osobni automobil, mjesečno potroši još najmanje 892 kune.

ZAGREB - SPES - centar za poduke i prevodilaštvo u Zagrebu u sklopu dobrotvorne akcije razminiranja "Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!" snimit će dokumentarni film "SPES - Za Hrvatsku bez mina!" želeći i tako upozoriti na velik minski problem s kojim se suočavaju građani u čak 12 od 21 hrvatske županije. U suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje (HCR) u utorak, 16. siječnja, počinje snimanje kadrova na minskim poljima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙