FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Druga tranša komercijalnih zapisa u iznosu 75 milijuna kuna

ZAGREB, 16. siječnja 2007. (Hina) - Druga tranša komercijalnih zapisa u iznosu 75 milijuna kuna
ZAGREB, 16. siječnja 2007. (Hina) - Druga tranša komercijalnih zapisa u iznosu 75 milijuna kuna

HINA - Financijski servis

Tvrtka Dalekovod izdala je drugu tranšu komercijalnih zapisa u iznosu 75 milijuna kuna, s dospjećem 364 dana, koja će sutra, 17. siječnja, biti uvrštena u Redovito tržište Zagrebačke burze pod oznakom DLKV-M-803A, objavili su iz Privredne banke Zagreb (PBZ) koja je agent izdanja i dealer programa.

Potražnja za drugom tranšom komercijalnih zapisa Dalekovoda znatno je nadmašila ponuđeni iznos čime je, kao i kod izdanja prve tranše u siječnju lani, potvrđena atraktivnost komercijalnih zapisa Dalekovoda na tržištu, navodi se u priopćenju.

Investitori u komercijalne zapise Dalekovoda su investicijski fondovi sa 72 posto i banke sa 28 posto.

Prihod ostvaren od izdavanja komercijalnih zapisa Dalekovod će koristiti za refinanciranje postojećih kratkoročnih kreditnih obveza ta za financiranje tekućeg poslovanja, odnosno potreba u radnom kapitalu.

Dalekovod već u ovom trenutku, na temelju ugovorenih poslova za prodaju opreme i investicijskih radova, ima osiguranog posla za gotovo cijelu 2007. godinu.

Pored nedavno sklopljena dva značajna ugovora s Elektroprivredom HZ HB u iznosu 18 milijuna eura i Hrvatskim željeznicama u iznosu 500 milijuna kuna, Dalekovod je na međunarodnom javnom natječaju za izgradnju 400 kV dalekovoda Tirana-Podgorica, financiranog preko njemačke banke KfW u skladu s uvjetima Ugovora o financijskoj suradnji između Vlada Republike Njemačke i Albanije, dao najpovoljniju ponudu te se, kako se navodi, očekuje dobivanje "obavijesti o dodjeli ugovora" ukupne vrijednosti 43 milijuna eura.

U drugoj polovici 2006. godine Dalekovod se uspješno prekvalificirao na međunarodnom javnom natječaju za izgradnju 500 kV dalekovoda Agadyr Yukgres u Kazahstanu. Kako se navodi, postaje snažne naznake da je Društvo uspješno prošlo drugu fazu međunarodnog natječaja te se uskoro očekuje dobivanje tendera ukupne vrijednosti posla USD 82 milijuna.

Iz PBZ-a također navode kako je posljednjih 15 mjeseci tržište komercijalnih zapisa izrazito aktivno, a uz dvije tranše Dalekovoda, u optjecaju po dvije tranše Atlantske plovidbe, Belišća, Ingre, Magme, M San Grupe i PBZ Card-a, te po jedna tranša Dukata, Medike, Jadranke, "Jadran"-Galenskog laboratorija, i Oktal Pharme u ukupnom iznosu 787 milijuna kuna od čega je PBZ aranžirao 93,7 posto.

Nakon Dalekovoda iz PBZ-a najavljuju izdanja novih tranši komercijalnih zapisa Atlantske plovidbe, JGL-a, Rijeka prometa i Magme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙