FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadranka izdala devetu tranšu komercijalnih zapisa u iznosu od 22 milijuna kuna

ZAGREB, 9. siječnja 2007. (Hina) - Jadranka izdala devetu tranšu komercijalnih zapisa u iznosu od 22 milijuna kuna
ZAGREB, 9. siječnja 2007. (Hina) - Jadranka izdala devetu tranšu komercijalnih zapisa u iznosu od 22 milijuna kuna

HINA - Financijski servis

Turistička tvrtka Jadranka iz Malog Lošinja izdala je devetu tranšu komercijalnih zapisa u iznosu od 22 milijuna kuna, s dospjećem 262 dana, a koja će sutra, 10. siječnja biti uvrštena u Redovito tržište Zagrebačke burze pod oznakom JDRA-M-739A.

Sredstva prikupljena izdavanjem devete tranše komercijalnih zapisa Jadranka će iskorisiti za opće kratkoročno financiranje, objavili su iz Privredne banke Zagreb (PBZ) koja je agent i dealer izdanja.

Iz PBZ-a ističu da je deveta tranša komercijalnih zapisa Jadranke izazvala dobar odaziv investitora, a cjelokupno izdanje te tranše upisali su investicijski fondovi.

Jadranka je na tržištu kratkoročnog duga prisutna proteklih pet godina. Program izdavanja komercijalnih zapisa uspostavila je u travnju 2002. godine, a s ukupno 104,08 milijuna kuna izdanih komercijalnih zapisa kroz devet tranši s raznim ročnostima, upravo je Jadranka bila jedan od predvoditelja poticaja alternativnom načinu kratkoročnoga financiranja domaćih korporacija koji su onda slijedili i ostali izdavatelji, ističu iz PBZ-a.

Članice Grupe Jadranka - Jadranka hoteli d.o.o., Jadranka kampovi d.o.o. i Jadranka trgovina d.o.o. tijekom 2006. ostvarile su povećanje fizičkih pokazatelja poslovanja - Jadranka hoteli ostvarili su 509.127 noćenja (povećanje od 5 posto u odnosu na prethodnu godinu), a Jadranka kampovi 517.275 noćenja (povećanje od 2 posto).

Jadranka hoteli i Jadranka kampovi u sljedećem srednjoročnom razdoblju planiraju značajnija ulaganja u podizanje kvalitete svojih smještajnih kapaciteta, a ciklus ulaganja, kako se najavljuje, započinje ulaganjem u Hotel Aurora u ovoj godini.

Iz PBZ-a također najavljuju da se, nakon Jadranke, u sljedećim tjednima očekuju izdanja novih tranši komercijalnih zapisa Dalekovoda, Atlantske plovidbe, JGL-a, Rijeka prometa i Magme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙