FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

R.E.M. i Van Halen ulaze u Rock kuću slavnih

LOS ANGELES , 9. siječnja 2007. (Hina/Reuters) Rock grupe R.E.M. i VanHalen zajedno s pankericom Patti Smith, DJ-em i ocem hip-hopaGrandmaster Flashom (pravim imenom Joseph Saddler) i njegovih FuriousFive te sa ženskim bendom iz šezdesetih The Ronettes ući će ove godineu Rock'n'Roll kuću slavnih, izvijestile su agencije.
LOS ANGELES , 9. siječnja 2007. (Hina/Reuters) Rock grupe R.E.M. i Van Halen zajedno s pankericom Patti Smith, DJ-em i ocem hip-hopa Grandmaster Flashom (pravim imenom Joseph Saddler) i njegovih Furious Five te sa ženskim bendom iz šezdesetih The Ronettes ući će ove godine u Rock'n'Roll kuću slavnih, izvijestile su agencije.

Nagrade će im biti uručene na svečanosti koja će se održati u New Yorku 12. ožujka, a o laureatima je tijekom protekle godine odlučivalo oko 600 stručnjaka zaposlenih u glazbenoj industriji.

Grupa R.E.M. izrasla je iz sveučilišne rock scene u Athensu u Georgiji. Prvi singl objavili su 1982. godine i otada postali jedna od najutjecajnijih, najpopularnijih i najprodavanijih svjetskih rock skupina u posljednjih 20 godina. Uz Michela Stipea, Petera Bucka i Mike Millsa, koji i danas sviraju zajedno, u originalnoj postavi bio je i bubnjar Bill Berry koji se prije 10 godina povukao sa scene zbog zdravstvenih razloga.

Grupu Van Halen osnovali su gitarist nizozemskog podrijetla Eddie Van Halen i njegov brat - bubnjar Alex, koji su danas jedini članovi originalne postave otkad je grupu polovinom osamdesetih napustio pjevač David Lee Roth. Skupina i danas funkcionira uz brojne promjene u ostatku postave.

Patti Smith najbolje je poznata po svojem debi albumu "Horses", koji se smatra jednim od najutjecajnijih rock albuma svih vremena. Najpoznatiji je njezin hit singl Because the Night što ga je napisala s Bruceom Springsteenom.

DJ Grandmaster Flash, pravim imenom Joseph Saddler, smatra se utemeljiteljem hip-hopa sedamdesetih. Bio je prvi koji je u svojem puštanju glazbe primijenio sve danas klasične tehnike DJ miksanja.

The Ronettes je osnovao Ronnie Spector sa sestrom Estelle Bennet i njihovom rođakinjom Nedrom Talley. Šezdesetih su postigli ogroman uspjeh pjesmama Be My Baby i Baby I Love You.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙