FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 13. prosinca 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 13. prosinca 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - U Teksasu bi i slijepci mogli krenuti u lov ako se prihvati prijedlog zakona koji predviđa da se slabovidnima dopusti korištenje pušaka s laserskim nišanom ili instrumentima za svjetlosno ciljanje. Na temelju nacrta zakona koji je predložio teksaški zastupnik, lovci, čak i ako su proglašeno "zakonski slijepima", moći će pucati na žive životinje, a slabovidni će moći nastaviti s tom praksom ako su u pratnji, kao što je i u sadašnjem zakonu, osobe zdravog vida. Na temelju sadašnjeg teksaškog zakona korištenje laserskih nišana ili onih koji koriste svjetlosne snopove strogo je zabranjeno u lovu.

WASHINGTON - Kao i u američkim restaurantima gdje postoji posebni dio za pušače, a i taj sve rjeđe, u Floridi su se dosjetili napraviti isto na plažama gdje će turisti i bogati Amerikanci dobiti isključivo svoj dio gdje će moći mirno zapaliti cigaretu. Dijelovi za pušače već su određeni na plaži Delray a sada će se odrediti i na floridskim plažama Cocoa i Pompano. Tko će zapaliti izvan za to određenih zona uz svaku će zapaljenu cigaretu platiti i kaznu od 50 dolara. Pušači su u SAD-u manjina koju se sve više gura u geta, zajednica "parija" primoranih usprkos polarnih temperatura koje su ovih dana zahvatile sjever SAD-a, izaći na cestu kako bi zapalili cigaretu.

NEW YORK - Umjereno konzumiranje alkohola može vam produžiti život, dok ga pretjerano konzumiranje može skratiti, pokazalo je istraživanje provedeno u Italiji, objavljeno u američkom časopisu Archives of Internal Medicine. Rezultati istraživanja su pokazali da pijenje umjerenih količina alkohola - do četiri pića na dan za muškarce i dva pića na dan za žene - smanjuje opasnost od smrti od bilo kojeg uzroka za otprilike 18 posto. Važan je i način konzumacije alkohola, jer autori istraživanja preporučuju da se umjereno pije isključivo uz obrok, dok se svo ostalo vrijeme u danu mora biti bez alkohola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙