FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: POČETAK PRERADE ŠEĆERNE REPE

OSIJEK, 15. rujna (Hina) - Današnjim potpaljivanjem vapnenih peći označen je 94. početak kampanje prerade šećerne repe u najvećoj hrvatskoj šećerani IPK Tvornici šećera Osijek. Očekuje se da će biti proizvedeno 35 000 tona šećera, što bi uz proizvodnju iz ostalih dviju hrvatskih šećerana i zalihe bilo dovoljno za domaće potrebe. Po ocjeni Miroslava Kosa, direktora IPK Tvornice šećera Osijek, šećer se ne bi trebao uvoziti.
OSIJEK, 15. rujna (Hina) - Današnjim potpaljivanjem vapnenih peći označen je 94. početak kampanje prerade šećerne repe u najvećoj hrvatskoj šećerani IPK Tvornici šećera Osijek. Očekuje se da će biti proizvedeno 35 000 tona šećera, što bi uz proizvodnju iz ostalih dviju hrvatskih šećerana i zalihe bilo dovoljno za domaće potrebe. Po ocjeni Miroslava Kosa, direktora IPK Tvornice šećera Osijek, šećer se ne bi trebao uvoziti.#L# Ovogodišnja prerada šećerne repe trajati će 60 do 70 dana, a uz angažiranje dijela stalno uposlenih radnika kojih u osječkoj šećerani ima 450, u kampanji će raditi i 300 sezonskih radnika. Za sezonski posao prerade šećerne repe, kazao je Miroslav Kos, javilo se čak 900 osoba. Kapacitet osječke šećerane je 60 000 tona šećera, no zbog manje kvote zasijane površene sa šećernom repom i velike suše očekuje se proizvodnja od 35 000 tona šećera, kazao je Kos. No on je i dodao kako je "na svu sreću ovogodišnja digestija šećera prema prvim predkampanjskim analizama dobra ". (Hina) vs do

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙