ZAGREB, 16. ožujka (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu večeras su zatvorene četiri specijalizirane međunarodne sajamske priredbe, održane pod nazivom "Enogastronomija i turizam", na kojima se na 20 tisuća četvornih metara predstavilo
500 izlagača iz 24 zemlje.
ZAGREB, 16. ožujka (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu večeras su
zatvorene četiri specijalizirane međunarodne sajamske priredbe,
održane pod nazivom "Enogastronomija i turizam", na kojima se na 20
tisuća četvornih metara predstavilo 500 izlagača iz 24 zemlje. #L#
"Enogastronomiju i turizam", koji je počeo 12. ožujka, po ocjeni
organizatora, obišlo je 24 tisuće posjetitelja, od kojih su većina
bili poslovni ljudi.
U sklopu "Enogastronomije i turizma" održane su četiri priredbe:
43. međunarodni sajam gastronomije, 43. međunarodni sajam
poljoprivrede i prehrane, 9. međunarodni sajam vina i opreme -
Vinovita i 15. međunarodni sajam turizma.
Sve četiri sajamske priredbe popratili su mnogi stručni skupovi,
među kojima se posebno ističu dobro posjećeni forum "Poljoprivreda
i prehrambena industrija u uvjetima globalizacije", te okrugli
stolovi o potpori poljoprivredi i obiteljskom poduzetništvu u
turizmu. Predstavljen je i prijedlog budućeg zakona o hrani, a već
drugu godinu zaredom na Zagrebačkom velesajmu je predstavljen i
španjolski turizam.
Tradicionalno su u sklopu sajmova poljoprivrede, gastronomije i
Vinovite dodijeljene i nagrade za kvalitetu. Ove je godine medalje
za kakvoću osvojilo 45 prehrambenih proizvoda 12 proizvođača, a za
vina je dodijeljeno 68 nagrada.
(Hina) tam sp