FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sin Salvatorea Riine osuđen na 14 i pol godina zatvora

PALERMO , 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Sin sicilijanskogmafijaškog "bossa" Salvatorea Riine, Giuseppe, osuđen je u petak naizdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 14 i pol godina zbogdokazanih veza s organiziranim kriminalom, izvijestili su u petaksudski izvori.
PALERMO , 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Sin sicilijanskog mafijaškog "bossa" Salvatorea Riine, Giuseppe, osuđen je u petak na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 14 i pol godina zbog dokazanih veza s organiziranim kriminalom, izvijestili su u petak sudski izvori.

Giuseppe Riina uhićen je 2002. pod sumnjom da nastoji obnoviti zločinačku organizaciju njegova oca Salvatorea Riine poznatijeg pod nadimkom "Zvijer". Do uhićenja 1993. Salvatore Riina bio je glavni sicilijanski mafijaški vođa. Danas 74-godišnji Salvatore odslužuje nekoliko kazni doživotnog zatvora, među kojima i onu koja mu je određena zbog izdavanja naredbe o dvostrukom ubojstvu - talijanskih sudaca Giovannija Falconea i Paola Borselina.

Talijanska policija smatra da je Giuseppe, jedan od četvero Riinine djece, pokušavao obnoviti mafijaški klan pokretanjem tvrtki pod kontrolom mafije koje su se bavile pranjem novca zarađenog iznuđivanjem ili trgovinom droge.

Osim Riine mlađeg u zatvoru su završili i njegovi suradnici koji će ondje provesti između sedam i deset godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙