FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napulj: Borba protiv mafije se nastavlja

RIM, 8. prosinca 2004. (Hina/AR) - U Italiji se u srijedu procjenjujuučinci i daju političke ocjene snažne akcije više od 1200 pripadnikasnaga sigurnosti, izvedene u utorak, protiv napuljske mafije "camorre"poslije okrutnog rata između mafijaških klanova za kontrolu tržištadroge.
RIM, 8. prosinca 2004. (Hina/AR) - U Italiji se u srijedu procjenjuju učinci i daju političke ocjene snažne akcije više od 1200 pripadnika snaga sigurnosti, izvedene u utorak, protiv napuljske mafije "camorre" poslije okrutnog rata između mafijaških klanova za kontrolu tržišta droge.

Uhićene su 53 osobe, a među njima i Ciro Di Lauro, sin bossa Paola, šefa jednog od klanova, sudionika unutarmafijaškog rata koji traje posljednjih tjedana i u studenome je izazvao smrt 24 osobe. Svi uhićeni su optuženi za mafijaško udruživanje, a neki i za počinjena ubojstva.

"Operacijom je zadan teški udarac camorri u Secondiglianu( napuljska četvrt)", rekao je ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu, te je najavio da vlada ima dugoročni program za iskorjenjivanje mafije".

Istrazi je navodno pomogao jedan nedavno uhićeni kriminalac, koji je postao suradnik pravde.

Protumafijaška direkcija tužiteljstva izdala je ukupno 65 naloga za uhićenje, što znači da je još 12 mafijaša s toga popisa u bijegu. Među njima su Paolo Di Lauro i njegova još dva sina. Tužiteljstvo je ovoga ljeta donijelo odluku o zapljeni nekretnina u vlasništvu Paola Di Laura u vrijednosti od 4 milijuna eura i nakon toga je počeo rat između onih koji su se htjeli odvojiti iz klana i započeti svoj mafijaški posao i mafijaša vjernih klanu Di Lauro.

Republički tužitelj u Napulju Giovanni Domenico Lepore je rekao da je napad izveden na vrh mafije samo početak akcije snaga sigurnosti. Njegov zamjenik Felice Di Persia je dodao da institucije moraju na prostore pod nadzorom mafije, koje se naziva "trećim svijetom", ponovno vratiti kulturu zakonitosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙