FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švicarska: dopuštena količina alkohola u krvi 0,5 promila

BERN, 31. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Dopuštena količina alkohola ukrvi za švicarske će vozače od subote biti 0,5, umjesto dosadašnjih0,8 promila, dok će za vožnju pod utjecajem droge vrijediti nultastopa tolerancije.
BERN, 31. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Dopuštena količina alkohola u krvi za švicarske će vozače od subote biti 0,5, umjesto dosadašnjih 0,8 promila, dok će za vožnju pod utjecajem droge vrijediti nulta stopa tolerancije.

O pooštravanju zakona koji je na snagu trebao stupiti 2004. odlučila je švicarska vlada 2003.

Za stopu od 0,5 do 0,79 promila prekršitelji mogu dobiti opomenu ili, ukoliko su već kažnjavani za isti prekršaj, mogu ostati bez vozačke najmanje na mjesec dana.

Kako vozači ne bi premašili dopuštenu granicu, švicarski ured za sprječavanje nesreća koji je nedavno bio pokrenuo promidžbenu kampanju o toj temi, preporučuje da se prije sjedanja za upravljač ne pije više od čaše piva, vina ili žestokog pića.

Što se tiče vožnje pod utjecajem marihuane, heroina, morfija, kokaina, amfetamina, ekstazija i drugih zabranjenih tvari, ona će se odsad smatrati teškom povredom švicarskog zakona o cestovnom prometu i kažnjavati oduzimanjem vozačke dozvole najmanje na tri mjeseca, uz zatvorsku kaznu ili globu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙