FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela isplata dara za djecu i božićnice zaposlenima u pravosuđu i vatrogascima

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Nakon niza sindikalnihintervencija, isplata dara za djecu i božićnice zaposlenima upravosuđu krenula je jučer, a danas će sredstva za isplatu tih pravabiti proslijeđena i profesionalnim vatrogascima, izvijestio jeSindikat državnih službenika i namještenika.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Nakon niza sindikalnih intervencija, isplata dara za djecu i božićnice zaposlenima u pravosuđu krenula je jučer, a danas će sredstva za isplatu tih prava biti proslijeđena i profesionalnim vatrogascima, izvijestio je Sindikat državnih službenika i namještenika.

Isplata dara za djecu i božićnice u pravosuđu nije bila sporna, no Ministarstvo financija prvotno je odbilo zahtjev MUP-a za isplatom tih prava vatrogascima, jer Odluka o minimalnim financijskim standardima za decentralizirano financiranje redovite djelatnosti javnih vatrogasnih postrojbi u 2004. ne sadrži ostale rashode za zaposlene.

No, nakon intervencije sindikata, u Ministarstvu financija su izgleda ponovno pročitali odredbu Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike kojom se Vlada obvezuje da će se odredbe ugovora u pogledu plaća i materijalnih prava primjenjivati i na profesionalne vatrogasce dok se sredstva za te namjene osiguravaju u državnom proračunu.

Kako se javne vatrogasne postrojbe financiraju iz državnog proračuna, obveza Vlade je nesporna te su u Ministarstvu financija odobrili oko tri milijuna kuna za isplatu dara za djecu i božićnice vatrogascima, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙