FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SISAK- RADNICIMA ŽELJEZARE ISPLAĆEN MINIMALAC I BOŽIĆNICA

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Radnicima Željezare-Valjaonicecijevi Sisak danas su isplaćene minimalne plaće za studeni, što jetreći od šest minimalaca iz bankovnog jamstva ruskog "Mečelja",podijeljene božićnice u gotovini u iznosu od po 400 kuna i darovi zadjecu.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Radnicima Željezare-Valjaonice cijevi Sisak danas su isplaćene minimalne plaće za studeni, što je treći od šest minimalaca iz bankovnog jamstva ruskog "Mečelja", podijeljene božićnice u gotovini u iznosu od po 400 kuna i darovi za djecu.

Više od 1600 radnika dobilo je minimalnu plaću u iznosu od 1570 kuna iz bankovnog jamstva Mečelja, dok je tvrtka novac za božićnice osigurala iz poslovanja valjaonice.

Predsjednik Uprave sisačke Valjaonice cijevi Damir Begović danas se sastao s predstavnicima željezarinih sindikalnih podružnica kojima je iznio plan restrukturiranja crne metalurgije u Hrvatskoj u sklopu kojega se planira osnivanje holdinga "Crosteel" u čiji bi sastav ušle sisačka i splitska željezara.

Glavni povjerenik Hrvatskog sindikata metalaca HUS-a Siniša Jurilj nakon sastanka je izjavio da taj sindikat "podržava program restrukturiranja koji je načelno podržao i uži vladin kabinet". Podržao je i planove da se u veljači iduće godine pokrene proizvodnja u pojedinim željezarinim pogonima.

"Program restrukturiranja, koji je iznio predsjednik Uprave sisačke Valjaonice cijevi Begović, za naš je sindikat prihvatljiv i mi ga načelno podržavamo", rekao je glavni sindikalni povjerenik Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske SSSH Mato Somić. "Za Sindikat je najvažnije da se što prije pokrene proizvodnja, jer tvornica stoji i ne radi više od četiri mjeseca, te da radi što je moguće više radnika", dodao je Somić.

Iznio je da "Sindikat podržava prijedlog preseljenja čeličane iz splitske željezare u Sisak", naglasivši da "sindikati u splitskoj željezari ne bi trebali biti protiv takvog prijedloga, jer željezara u Splitu sada radi sa 30 posto kapaciteta, a nakon spajanja sa sisačkom željezarom radila bi 100 posto". U ime jednog od dvaju željezarinih sindikata, Somić je podržao plan Uprave Valjaonice cijevi Sisak da se čeličana iz Splita preseli u sisačku željezaru do kraja 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙