FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glas Koncila: nije svejedno tko će biti hrvatski predsjednik

ZAGREB, 29. prosinca 2004. (Hina) - Za današnju Hrvatsku koja vapi zarješavanjem pitanja siromaštva, nezaposlenosti, socijalne pravde...,ipak nije svejedno koji će se od kandidata privremeno nastaniti naPantovčaku, a još manje da bi birači, osobito vjernici, smjeliizostati s predsjedničkih izbora, navodi se u komentaru novogodišnjegbroja katoličkog tjednika "Glasa Koncila".
ZAGREB, 29. prosinca 2004. (Hina) - Za današnju Hrvatsku koja vapi za rješavanjem pitanja siromaštva, nezaposlenosti, socijalne pravde..., ipak nije svejedno koji će se od kandidata privremeno nastaniti na Pantovčaku, a još manje da bi birači, osobito vjernici, smjeli izostati s predsjedničkih izbora, navodi se u komentaru novogodišnjeg broja katoličkog tjednika "Glasa Koncila".

Hrvatski građani vape za rješavanjem pitanja siromaštva, nezaposlenosti, podizanja produktivnosti, povećavanja izvoza, a smanjenja uvoza, za uspostavom pravde, osobito socijalne pravde, za stvaranje preduvjeta za demografsku obnovu, za zaštitu i promoviranje hrvatskoga kulturnog i nacionalnog identiteta... Usprkos pokušajima sadašnje Vlade da se nešto učini na rješavanju tih ključnih sudbinskih pitanja, a rezultati pokazuju da ti pokušaji nisu bili dostatni ni dovoljno efikasni, u javnosti je stvoren dojam da je puno više pozornosti i energije potrošeno na različite i vrlo brojne afere negoli na rješavanje ključnih pitanja, navodi u komentaru glavni urednik lista Ivan Miklenić.

Navodeći kako 2005. Hrvatska ne bi smjela biti "zemlja u znaku afera", kao što je to bilo 2004., Miklenić primjećuje kako bi se pozorniji analitičari hrvatskih društvenih zbivanja "lako složili da su brojne od tih afera bile svjesno provocirane ili nametnute s ciljem bilo da se uspori ili čak onemogući rješavanje ključnih pitanja".

Bez obzira na relativno važnu ulogu predsjednika, pitanje tko će biti novi hrvatski predsjednik u slijedećem petogodišnjem mandatu zapravo je marginalno pitanje ako se usporedi s važnošću rješavanja sudbinskih pitanja. Koje god političke opcije zastupao budući hrvatski predsjednik, ne može čak ni bitno utjecati, a kamoli riješiti ključna sudbinska hrvatska pitanja, ali to ipak ne znači da bi birači, osobito vjernici smjeli izostati s predsjedničkih izbora, navodi se u komentaru.

Glas Koncila očekuje da će hrvatska politika u 2005. pokazati neizmjerno više osjećaja, zabrinutosti i primjerene brige za zaštitu hrvatskih ekoloških prednosti, osobito čistoće Jadranskoga mora, čistoće pitke vode i zemljišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙