FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubo Ćesić Rojs: "Hrvatski narod se pokunjio i šuti"

SPLIT, 28. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Ljubo ĆesićRojs održao je večeras u hotelu Marijan u Splitu središnji predizborniskup, na kojem je predstavio svoj programu, te izuzetno kritičkigovorio o aktualnim političkim prilikama u Hrvatskoj.
SPLIT, 28. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs održao je večeras u hotelu Marijan u Splitu središnji predizborni skup, na kojem je predstavio svoj programu, te izuzetno kritički govorio o aktualnim političkim prilikama u Hrvatskoj.

"Hrvatski narod se pokunjio i šuti, a jedino ljubav i vjera u Boga mogu nas izvesti iz tog stanja", izjavio je Česić Rojs.

Za najviše čelnike hrvatske države rekao je da ih "zanima samo vlast i osobni probitak". Napomenuo je da "uz svu pomirljivost čak i prema Srbima i prošlosti, ne može oprostiti hrvatskim farizejima" te da će im, ako postane predsjednik države, biti suđeno.

Predsjednički kandidat Ćesić Rojs iznio je i pretpostavku da su prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđmana i ministar obrane Gojko Šušak bili ozračeni, zbog čega su se razboljeli i umrli. Također je dodao kako bi, da nisu umrli, Tuđman i Šušak "danas bili izručeni Haagu".

Za aktualnu vlast rekao je da ju nije briga "što se 1200 branitelja ubilo". "Podijelili su nas. Mi branitelji imamo danas 120 udruga, a Fumićevi partizani samo jednu. Ja sasvim sigurno neću služiti tuđinu kao što rade ovi danas, a generalu Gotovini poručujem da se nesmije predati jer bi onda pala i Hrvatska," kazao je uz ostalo predsjednički kandidat Ćesić Rojs.

Na predizbornom skupu predstavnici braniteljske udruge iz Solina uručili su Ćesiću Rojsu povelju počasnog građanina Solina koja je dodijeljena Anti Gotovini, uz obrazloženje da je on preda Anti Gotovini. Rojs je na to odgovorio kako će povelja Anti Gotovini biti uručena.

Na predizbornom skupu prikazan je i film "S predsjednikom na posao" koji je Rojs napravio iz svoga arhiva, a koji je najvećim djelom posvećen predsjedniku Tuđmanu.

O predsjedničkom kandidatu Ljubi Ćesiću Rojsu govorili su i članovi njegovog Izbornog stožera: Ivan Bobetko rekao je kako je " Rojs jedini sposoban kao predsjednik države zaustaviti da Hrvatska srlja kao 'guske u maglu', prof. dr. Ivan Bjondić održao je predavanje s temom "Zašto se kriminalizira Domovinski rat ", a general Mirko Krešić kazao je da "u Hrvatskoj nisu problem Srbi nego Hrvati izdajice".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙