FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lj. Ćesić-Rojs o Fondu hrvatskih branitelja

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Iz izbornog stožera predsjedničkogkandidata Ljube Ćesića Rojsa danas su priopćili da bi odluka hrvatskeVlade o kriterijima za raspodjelu Fonda hrvatskih branitelja i članovanjihovih obitelji bila hvale vrijedna da su u najviši bodovni razreduvršteni i branitelji iz 1990.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Iz izbornog stožera predsjedničkog kandidata Ljube Ćesića Rojsa danas su priopćili da bi odluka hrvatske Vlade o kriterijima za raspodjelu Fonda hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji bila hvale vrijedna da su u najviši bodovni razred uvršteni i branitelji iz 1990.

Premda se u Zakonu o hrvatskim braniteljima navodi da je Domovinski rat počeo 5. kolovoza 1990. ministrica Jadranka Kosor, kako se navodi u priopćenju, "u najviši bodovni razred Fonda uvrstila je samo one branitelje koji su ratovali od 2. svibnja 1991. do 15. siječnja 1992."

"Nelogično je da braniteljska heroina nije uspjela pronaći prostora u Fondu za sve one sudionike vojnih akcija koje su predhodile tom datumu kao što su, primjerice, Plitvice, Pakrac, Vojnić i dr.", ocjenjuju iz Rojsovog izbornog stožera. Pritom napominju da akcija Plitivice ima posebno simbolično značenje jer je u toj akciji poginuo prvi hrvatski redarstvenik Josip Jović i podsjećaju da je ondje "skoro izgubio život i general Ljubo Ćesić Rojs".

Također smatraju da se Vladinom politikom u pogledu spomenutog Fonda ne ispravlja četverogodišnja nepravda prema braniteljima već da se i dalje radi na njihovoj sustavnoj podjeli i traže hitne izmjene postojećih kriterija za dodjelu udjela u Fondu "u interesu svih onih koji su u najkritičnijim vremenima među prvima ustali u obranu RH".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙