FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubo Ćesić Rojs: Ako budem predsjednik neću izručiti Gotovinu

VUKOVAR,19. prosinca(HINA) - Predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojsporučio je večeras iz Vukovara, sa predizbornog skupa održanom uRadničkom domu u gradskoj četvrti Borovo naselje, da "neće Haaguizručiti odbjeglog hrvatskog generala Antu Gotovinu" ako postanepredsjednikom Hrvatske.
VUKOVAR,19. prosinca(HINA) - Predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs poručio je večeras iz Vukovara, sa predizbornog skupa održanom u Radničkom domu u gradskoj četvrti Borovo naselje, da "neće Haagu izručiti odbjeglog hrvatskog generala Antu Gotovinu" ako postane predsjednikom Hrvatske.

"Ante Gotovina nije taoc Hrvatske. On je dobro i zdravo i mogu vam prenijeti njegove pozdrave", rekao je Rojs. Ocijenio je kako razlog poteškoćama koje Hrvatska ima u približavanju Europskoj uniji nije Gotovina već "korumpirani hrvatski političari koji su se uz Tuđmana kretali kao lešinari, a sada rade na uništenju svega onoga zašto su poginuli brojni hrvatski domoljubi i heroji".

"Europska unija da, ali ne pod svaku cijenu", poručio je Ljubo Ćesić Rojs, dodajući kako je "Ante Gotovina hrvatski ratni heroj a dr. Franjo Tuđman najveći Hrvat u povijesti".

Prema njegovim riječima, hrvatski narod mora sam odlučivati o svojoj sudbini. Hrvate je pozvao na jedinstvo jer, kako je rekao, "samo jedinstveni mogu ostati svoj na svome i oduprijeti se brojnim pokušajima razjedinjenja i regionalizacije koja Hrvatsku pokušava ponovno gurnuti prema kojekakvim balkanskim asocijacijama".

"Ukoliko ne dobijem niti jedan vaš glas, ja vam neću okrenuti leđa. Vaš glas je za mene zapovjed", poručio je predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs, pozvavši okupljene da izađu na predsjedničke izbore.

Na ulazu u dvoranu Radničkog doma, u kojoj je održan predizborni skup, građanima se dijelio glazbeni CD "Predsjednik Ljubo Ćesić Rojs".

Ćesić Rojs je prijepodne položio cvijeće i zapalio svijeću podno spomenika na Ovčari i Novom groblju u Vukovaru, a potom je bio na misi u vukovarskoj župnoj crkvi Svetih Filipa i Jakova. Poslijepodne se družio s građanima u Iloku i Šarengradu te posjetio Sotin, gdje je zapalio svijeću kod šatora u središtu naselja u kojem se već nekoliko godina nalaze fotografije nestalih mještana u Domovinskom ratu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙