FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predizborni skup Ljube Ćesića Rojsa u Dubrovniku

DUBROVNIK, 27. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat LjuboĆesić Rojs naglasio je na večerašnjem predizbornom skupu u Dubrovnikukako je glas za njega "glas za Hrvatsku nastalu pod vodstvom pokojnogpredsjednika dr. Franje Tuđmana, oca Domovine".
DUBROVNIK, 27. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs naglasio je na večerašnjem predizbornom skupu u Dubrovniku kako je glas za njega "glas za Hrvatsku nastalu pod vodstvom pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana, oca Domovine".

Obraćajući se okupljenima u prepunoj dvorani hotela Park Ćesić Rojs je kazao kako je njegova kandidatura izraz želje hrvatskih generala, izniklih iz Domovinskog rata.

Posebno je pozdravio hrvatske branitelje na čelu s generalom Antom Gotovinom, rekavši kako general Gotovina, protiv kojeg je Haaški sud podignuo optužnicu, "nije nikakva prepreka na hrvatskom putu u EU" te da je optužnica protiv njega pisana u Beogradu i da se vrlo lako može pobiti.

Također je kazao kako je general Gotovina najveći vojskovođa novije hrvatske povijesti te da zaslužuje najviše počasti i poštivanje Hrvatske

Najavio je kako bi, u slučaju da pobijedi na predsjedničkim izborima, "odmah ponovno vratiti ministarstvo branitelja (iz Domovinskog rata) koje će se istinski brinuti za ljude koji su stvarali Hrvatsku".

Predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs kritizirao je i posjet hrvatskog premijera dr. Ive Sanadera Beogradu, ustvrdivši kako je on "realiziran u cilju zajedničkog ulaska Hrvatske i Srbije i Crne Gore u EU, što bi se trebalo dogoditi 2010. godine".

Govoreći o gospodarskim pitanjima Ćesić Rojs kazao je kako je njegova namjera osnovati hrvatsku banku zajedno s hrvatskim poduzetnicima koji žive u inozemstvu, jer bi ona bila jamac gospodarskog razvoja Hrvatske.

Na večerašnjem predizbornom skupu prikazan je i film "Zašto smo se borili". Prije predizbornog skupa Ćesić Rojs prošetao je ulicama Dubrovnika i razgovarao s građanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙