FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: ministrica pravosuđa otvorila zgradu suda

ZADAR, 28. prosinca 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt danas je otvorila novouređenu zgradu Trgovačkog i Prekršajnogsuda u Zadru.
ZADAR, 28. prosinca 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je otvorila novouređenu zgradu Trgovačkog i Prekršajnog suda u Zadru.

Za adaptaciju i opremanje objekta u bivšoj vojarni, koju je Vlada dodijelila Ministarstvu, uloženo je više od 21 milijun kuna, čime su riješeni prostorni uvjeti rada Trgovačkog i Prekršajnog suda u Zadru.

Otvarajući zgradu pred velikim brojem nazočnih pravosudnih djelatnika, predstavnika Grada Zadra, Zadarske županije i ostalih, ministrica Škare Ožbolt je rekla da je to najveća investicija Ministarstva pravosuđa u 2004. godini. Ali, kad je riječ o ulaganjima, tu nije kraj, dodala je, napomenuvši da će Ministarstvo i dalje ulagati u sudove kako bi pravosuđe postalo što učinkovitije.

Ministarstvo je nabavilo 100 prijenosnih računala, od toga će dio dobiti i zadarski suci, izjavila je ministrica, najavivši i osiguranje prostornih uvjeta za zadarsku Gruntovnicu za koju je, kako je rekla, dokumentacija u fazi izrade.

Također je rekla da je u tijeku izrada novog stečajnog zakona koji će uvesti više reda u stečajne postupke, te će manje tjerati poduzeća u propast, a više pružati mogućnost oporavka.

Na svečanosti su kratko govorili gradonačelnica Zadra Ana Lovrin, zadarski župan Ivo Grbić, te predsjednik Visokog trgovačkog suda Berislav Blažević, koji je, među ostalim, ocijenio da je zadarski Trgovački sud jedan od najuspješnijih u Republici Hrvatskoj, premda djeluje tek dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙