FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada idući tjedan odlučuje o planovima cestogradnje

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Vladino povjerenstvo za gradnjuautocesta podržalo je danas prijedloge četverogodišnjih planova tvrtkiHrvatske autoceste (HAC), Hrvatske ceste (HC) i AutocesteRijeka-Zagreb o kojima bi slijedećeg tjedna trebala odlučiti Vlada,izjavio je danas državni tajnik za razvitak Zdravko Livaković.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Vladino povjerenstvo za gradnju autocesta podržalo je danas prijedloge četverogodišnjih planova tvrtki Hrvatske autoceste (HAC), Hrvatske ceste (HC) i Autoceste Rijeka-Zagreb o kojima bi slijedećeg tjedna trebala odlučiti Vlada, izjavio je danas državni tajnik za razvitak Zdravko Livaković.

Vlada treba do kraja godine odobriti te planove, a Povjerenstvo je na današnjoj sjednici poduprlo planove tih tvrtki.

Livaković je u telefonskom razgovoru za Hinu kazao da će za izgradnju 377 kilometara autocesta do 2004. kraja 2008. Hrvatske autoceste utrošiti 11 milijardi kuna.

Hrvatske ceste će za sanaciju i održavanje državnih cesta od 2005. do 2008. utrošiti 9,1 milijardu kuna, dok će Autocesta Rijeka-Zagreb za proširenje na puni profil autoceste Rijeka-Zagreb utrošiti 244,5 milijuna eura, kazao je Livaković.

Hrvatske autoceste, prema objavljenom financijskom planu za 2005., u izgradnju više od 70 kilometara autocesta u idućoj godini planiraju uložiti 3,41 milijardu kuna.

Ukupne investicije u gradnju autocesta obuhvatit će gradnju oko 33 kilometra dionice od Vrpolja do Pirovca na autocesti Bosiljevo-Split, 5,7 kilometara dugog tunela Mala Kapela na istoj autocesti, devet kilometara autoceste Rijeka-Rupe, te nastavka gradnje 29,4 kilometra duge dionice od Županje do Lipovca na autocesti Zagreb-Lipovac.

Sve dionice na dalmatinskom dijelu autoceste Bosiljevo-Split, uključujući i tunel Mala Kapela trebaju biti završene do lipnja iduće godine, dok dionica Županja-Lipovac mora biti završena do kraja 2006. godine.

Hrvatske ceste, pak, u svom financijskom planu za iduću godinu planiraju investicijska ulaganja u iznosu od 1,08 milijardi kuna, od čega bi se na održavanje državnih cesta utrošilo 613 milijuna kuna, na redovno održavanje 370 milijuna kuna, a na izvanredno održavanje 243 milijuna kuna. Na sufinanciranje županijskih i lokalnih cesta Hrvatske ceste uložit će u 2005. 240 milijuna kuna.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙