FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Kosor: Sporazum Družba Adria štetan i opasan za Hrvatsku

KARLOVAC, 27. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinjaJadranka Kosor najavila je na večerašnjem središnjem predizbornomskupu u Karlovcu kako će joj prvi potez, ako postane hrvatskapredsjednica, biti zahtjev Vladi RH za raskidanjem sporazuma DružbaAdria, jer je štetan i opasan za Hrvatsku i za naše more.
KARLOVAC, 27. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor najavila je na večerašnjem središnjem predizbornom skupu u Karlovcu kako će joj prvi potez, ako postane hrvatska predsjednica, biti zahtjev Vladi RH za raskidanjem sporazuma Družba Adria, jer je štetan i opasan za Hrvatsku i za naše more.

"Neka razni lobiji vrište koliko hoće, ali interes je predsjednika Republike da štiti hrvatske državne interese, a interes Hrvatske, kao turističke zemlje, je čisto more", naglasila je Kosor.

Njen drugi zahtjev, kako je kazala, bit će upućen Hrvatskome saboru za smanjenjem proračuna Ureda predsjednika. "Založit ću se da se smanji trošak reprezentacije, jer kava smo se u proteklih pet godina dosta napili, a i za putovanja se može trošiti manje i učinkovitije", rekla je Kosor, najavljujući manji predsjednički Ured.

Također je naglasila kako će se odlučno boriti za rast životnog standarda i za više radnih mjesta, da će se nastaviti zalagati za prava najugroženijih skupina u hrvatskom društvu, a da će posebnu brigu voditi o hrvatskim braniteljima, nezaposlenima i ženama.

Napomenula je kako će se boriti za ponosnu Hrvatsku, koja se neće nikome klanjati, ali koja će svakog primati s osmjehom.

Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor također je rekla kako osuđuje ponašanje i uvrede aktualnog predsjednika i predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića, koje je proteklih dana izrekao na njezin račun.

"Govori da nemam svoj stav, da hodam po državi i samo plačem, a ja mu poručujem: 'Gospodine Mesiću, kada budete utješili toliko hrvatskih majki i bili na toliko pokopa, ekshumacija, upoznali toliko djece poginulih hrvatskih branitelja kao ja, onda mi se javite, a do tada Vam neću dati da vrijeđate ni mene ni bilo koga drugoga", rekla je Jadranka Kosor.

Tijekom dana predsjednička kandidatkinja Kosor posjetila je i Jastrebarsko, Krašić, Delnice, Vrbovsko i Ogulin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙