FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju 26. prosinca

ZAGREB, 25. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 26. prosinca.
ZAGREB, 25. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 26. prosinca.

KIJEV - Održat će se ponovljeni drugi krug predsjedničkih izbora u kojem će sudjelovati oporbeni kandidat Viktor Juščenko i sadašnji ukrajinski premijer Viktor Janukovič. Prema rezultatima posljednjih anketa, Juščenko će osvojiti najmanje 51 posto glasova za razliku od Janukoviča koji bi mogao dobiti 37 posto glasova. Dvanaest posto ispitanih je izjavilo da će ili bojkotirati izbore ili glasovati protiv obojice kandidata. Na izborima 21. studenoga Janukovič je tijesno pobijedio Juščenka, ali je Vrhovni sud poništio rezultate izbora zbog prijevare.

KOTOR - Drugi krug lokalnih izbora u Kotoru. U utrci za gradonačelnika ostali su Marija Ćatović, kandidatkinja Demokratske partije socijalista (DPS) i Branko Ivanović iz Socijalističke narodne partije (SNP). U prvom krugu izbora, prije dva tjedna, prvi put je nakon 66 godina sudjelovala neka stranka sa hrvatskim predznakom, Hrvatska Građanaska Inicijatoiva (HGI) i osvojila dva zastupnička mandata u lokalnoj skupštini. HGI na ovim izborima nema svog kandidata za gradonačelnika, ali stranački pobornici pozvani da glasaju za Maju Ćatović, etničku Hrvaticu.

TAŠKENT - Održat će se parlamentarni izbori u Uzbekistanu. Birat će se 250 zastupnika tamošnjeg dvodomnog parlamenta. Na izborima se natječe pet stranaka bliskih vladi, a oporbenim strankama je sudjelovanje zabranjeno. U znak prosvjeda protiv takve odluke Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Uzbekistan će poslati samo manju promatračku misiju.

Dežurni urednici:

Noć: Vedrana Mrša

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Domagoj Janković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙