FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 20. prosinca

ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 20. prosinca.
ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 20. prosinca.

MOSTAR - Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader boravi u radnom posjetu Mostaru. Predviđeni su susreti s članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i čelništvom HDZ-a BiH, koje će predvoditi predsjednik Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Tijekom dana predviđen je susret s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

SARAJEVO - Povjerenik Europske unije za proširenje Olli Rehn koji je u nedjelju razgovarao s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Paddyjem Ashdownom sastaje se s članovima Predsjedništva BiH i predsjedateljem Vijeća ministara Adnanom Terzićem.

BEOGRAD - Nastavlja se suđenje osobama optuženim za ubojstvo bivšeg srbijanskog premijera Zorana Đinđića., smaknutog hicima u potiljak 2003. godine.

KIJEV - Najavljeno je televizijsko sučeljavanje dvojice kandidata u ponovljenom drugom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini, oporbenog kandidata Viktora Juščenka i premijera Viktora Janukoviča.

JERUZALEM - Talijanski ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini počinje dvodnevni posjet Izraelu u sklopu kojega će posjetiti i palestinska područja. Očekuju ga susreti s premijerom Arielom Sharonom, ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom, te s palestinskim premijerom Ahmedom Koreijem, šefom PLO-a Mahumdom Abasom i predsjednikom palestinskog parlamenta Ravijem Fatuhom.

HAMBURG - Sastanak njemačkog kancelara Gerharda Schroedera i ruskog predsjednika Vladimira Putina. Na dnevnom redu su bilateralni i gospodarski odnosi, međunarodna pitanja i pitanja vezana uz EU.

BUKUREŠT - Održat će se inauguracijska svečanost novog rumunjskog predsjednika Trajana Basescua.

MAKAO - Održat će se svečanost u povodu 5. godišnjice povrata bivše portugalske kolonije Makaa u okrilje Kine, uz nazočnost kineskog predsjednika Hua Jintaoa. Činom predaje Makaa završio je 12-godišnji postupak prijenosa vlasti koji je počeo potpisivanjem Zajedničke deklaracije dviju zemalja u Pekingu u travnju 1987.

AMMAN - Britanski premijer Tony Blair stiže u posjet Jordanu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković, Duška Gerić Koren

Večer: Darko Vlahović

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙