FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski kardinal žali zbog bacanja novca na ratove

LONDON,24. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Milijarde funti koje bi semogle iskoristiti za suzbijanje siromaštva troše se u ratovima naBliskom istoku, upozorio je u petak u svojoj božićnoj poruci britanskikardinal Cormac Murphy-O'Connor.
LONDON,24. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Milijarde funti koje bi se mogle iskoristiti za suzbijanje siromaštva troše se u ratovima na Bliskom istoku, upozorio je u petak u svojoj božićnoj poruci britanski kardinal Cormac Murphy-O'Connor.

"Kako je moguće da imamo rat u Iraku, nasilje u Svetoj zemlji i strahote boli i smrti među siromašnima i bijednima koji trpe nepravde i ne pronalaze mir", zapitao se kardinal Murphy-O'Connor, vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve u Engleskoj i Walesu.

"Doista je strašno da se milijarde, naglašavam milijarde funti, troše na ratove na Bliskom istoku umjesto da se iskoriste da se ljudi izbave iz krajnjeg siromaštva, neishranjenosti i bolesti", naglasio je.

O'Connor je ustvrdio da katolici ne mogu čiste savjesti zaželjeti svojoj subraći kršćanima na Bliskom istoku i u Africi sretan Božić nisu li spremni učiniti sve što mogu kako bi ondje zavladao mir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙