FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: policija sredstvima prisile "smirivala" rumunjskog lopova i pijanog mladića

ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebački policajci jučer su u dvanavrata uporabili sredstva prisile, u prvom slučaju nad rumunjskimlopovom, a u drugom nad pijanim 19-godišnjakom.
ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebački policajci jučer su u dva navrata uporabili sredstva prisile, u prvom slučaju nad rumunjskim lopovom, a u drugom nad pijanim 19-godišnjakom.

U trgovini na Črnomercu jučer poslijepodne dvojica policajaca su fizički svladali i lisicama vezali 30-godišnjeg rumunjskog državljanina, za kojega se naknadno otkrilo da u Hrvatskoj boravi ilegalno.

Rumunj je s nepoznatom ženom ušao u trgovinu, gdje je kao sumnjiva osoba bio pod pojačanim nadzorom zaštitara. Oni su policiji izjavili da su taj par, zbog sumnje da kradu, zamijetili još prije dva tjedna. U trenutku kada ih je iza blagajne pokušala zaustaviti 20-godišnja zaštitarka i provjeriti jesu li što ukrali, 30-godišnjak ju je udario i srušio na tlo. Njegova partnerica je pobjegla, a jedna od zaposlenica trgovine zaključala je vrata kako bi spriječila bijeg 30-godišnjaka. On je počeo vikati i razbacivati stvari s polica, u čemu su ga spriječila trojica građana, a jedna od prodavačica pozvala je policiju.

Policajci su po dolasku zatražili od Rumunja da se smiri na što je on, kako tvrde u policiji, namjerno udario licem u policu. To je policajcima ukazalo da je moguće riječ o psihički rastrojenoj osobi koja se namjerno pokušava ozlijediti. Odlučili su to spriječiti, pa su ga vezali lisicama, nakon čega mu je u Općoj bolnici Sveti Duh, zbog lakše ozlijede glave, pružena liječnička pomoć. No, kako se i dalje agresivno ponašao prevezen je u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče, gdje je zadržan na liječenju.

Policajci su silu primjenili i sinoć nad pijanim 19-godišnjakom koji je narušavao javni red i mir, ometao, vrijeđao i prijetio policajcima koji su obavljali očevid u Savskoj ulici te napao jednog od njih. Policajac je lakše ozlijeđen, a napadač je svladan i vezan lisicama, izvijestila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙