FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Powell: Bush namjerava učvrstiti veze s Europom

PARIZ, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W.Bush će otići u veljači u Europu kako bi učvrstio oslabljene veze sviše europskih zemalja, među kojima je i Francuska, rekao je učetvrtak na tv-mreži France 3 američki državni tajnik Colin Powell.
PARIZ, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush će otići u veljači u Europu kako bi učvrstio oslabljene veze s više europskih zemalja, među kojima je i Francuska, rekao je u četvrtak na tv-mreži France 3 američki državni tajnik Colin Powell.

"Bilo je neslaganja, a najviše u vezi Iraka", rekao je Powell. "Predsjednik Bush namjerava učvrstiti veze koje su oslabile u našim odnosima s Francuskom i drugim europskim zemalja", dodao je.

"Zato predviđa put u Europu početkom svog drugog mandata", nastavio je šef američke diplomacije u odlasku. On je precizirao da će Bush doći u Europu kako bi ujutro sudjelovao na sastancima NATO-a 22. veljače.

Powell je precizirao da će u sklopu sastanaka Bush imati "priliku razgovarati ne samo s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, već i s drugim šefovima država i vlada NATO-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙