FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina međunarodnih promatrača iračkih izbora bit će smještena u Jordanu

NEW YORK, 24. prosinca 2004. (Hina/AP) - Većina međunarodnih stručnjakakoji će biti angažirani kao promatrači iračkih izbora, koji se trebajuodržati 30. siječnja, bit će smješteni u susjednom Jordanu, dok će tekmali broj promatrača biti raspoređen na terenu, odnosno u Bagdadu inekim drugim iračkim gradovima, objavili su u četvrtak dužnosniciUN-a.
NEW YORK, 24. prosinca 2004. (Hina/AP) - Većina međunarodnih stručnjaka koji će biti angažirani kao promatrači iračkih izbora, koji se trebaju održati 30. siječnja, bit će smješteni u susjednom Jordanu, dok će tek mali broj promatrača biti raspoređen na terenu, odnosno u Bagdadu i nekim drugim iračkim gradovima, objavili su u četvrtak dužnosnici UN-a.

"Vjerujemo da možemo učinkovito obaviti posao promatrača bez da budemo prisutni na samom mjestu događaja, odnosno na biralištima", izjavio je glavni kanadski izborni dužnosnik Jean-Pierre Kingsley, koji je bio domaćin ovotjednog sastanka u Ottawi na kojem su se okupili međunarodni stručnjaci zaduženi za promatranje iračkih izbora.

Većina međunarodnih promatrača bit će smještena u glavnom jordanskom gradu Ammanu, a jedan mali broj njih nalazit će se tijekom izbora u Bagdadu i bit će u kontaktu sa svim ključnim osobama iračkog izbornog procesa.

Zemlje koje su dosad pristale sudjelovati u promatračkoj misiji na iračkim izborima su Australija, Albanija, V. Britanija, Kanada, Indonezija, Meksiko i Jemen.

Najveći posao na iračkim izborima, kako bi se osiguralo da izborni proces bude pošten, odradit će iračke nevladine organizacije, koje će na birališta razmjestititi oko deset tisuća promatrača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙