FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

više od 5.000 kandidata na iračkim izborima

WASHINGTON, 10. prosinca 2004. (Hina) - Irački izbori planirani za 30.siječnja dogodine idu po planu, a do sada je registrirano više od pettisuća kandidata iz preko 200 političkih stranaka, rekao je u četvrtakglasnogovornik UN-a Fred Eckhard.
WASHINGTON, 10. prosinca 2004. (Hina) - Irački izbori planirani za 30. siječnja dogodine idu po planu, a do sada je registrirano više od pet tisuća kandidata iz preko 200 političkih stranaka, rekao je u četvrtak glasnogovornik UN-a Fred Eckhard.

Mandat iračkog neovisnog izbornog povjerenstva, koje savjetuje UN, produžen je do sljedeće srijede, krajnjeg roka za registraciju kandidata.

"Do sada se registriralo nekih 241 stranaka, s više od 5.000 kandidata", rekao je Eckhard.

Oko 6.000 iračkih dužnosnika koji će provoditi izbore uvježbano je ili izvan Iraka ili na tečajevima UN-a.

U Iraku je trenutno 19 pripadnika UN-a koji pomažu pripreme izbora, a očekuje se da će taj broj porasti na 25, rekao je Eckhard.

Eckhard je kazao kako iračke vlasti, a ne UN, trebaju odlučiti da li mogu održati izbore u sigurnosnim okolnostima koje vladaju u zemlji.

UN je priopćio kako se glavni tajnik Kofi Annan u četvrtak u sjedištu Svjetske organizacije u New Yorku susreo s američkim veleposlanikom u Iraku Johnom Negroponteom i da je veleposlanik iznio laskave ocjene UN-ove pomoći iračkim vlastima u pripremi izbora.

"Glavni tajnik je ponovio spremnost Ujedinjenih naroda da pomognu iračkom narodu ne samo u pripremi izbora nego i u svim drugim zadaćama koje im je Vijeće sigurnosti dodijelilo", priopćio je ured glasnogovornika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙