FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Letica: nemoralno je pozivati Gotovinu na predaju

ZADAR, 23. prosinca 2004. (Hina) - Nezavisni predsjednički kandidatSlaven Letica rekao je danas u Zadru da njegov program od programaostalih predsjedničkih kandidata razlikuje nova vizija Hrvatske idrukčiji odnos prema Domovinskom ratu, socijalnoj osjetljivosti ipravednosti.
ZADAR, 23. prosinca 2004. (Hina) - Nezavisni predsjednički kandidat Slaven Letica rekao je danas u Zadru da njegov program od programa ostalih predsjedničkih kandidata razlikuje nova vizija Hrvatske i drukčiji odnos prema Domovinskom ratu, socijalnoj osjetljivosti i pravednosti.

Smatra moralnom sramotom da predsjednici Vlade i države pozivaju generala Antu Gotovinu da se preda Haaškom sudu i time dokaže domoljublje.

"Njegovo je građansko i moralno pravo da sam odluči hoće li se ili neće, kada i kako odazvati sudskom procesu koji je duboko nepravedan i koji predstavlja osudu ne samo njega nego i pobjedničke vojske, vodstva države i same države", rekao je Letica na konferenciji za novinare u prostorijama Hrvatske stranke prava, koja podupire njegovu kandidaturu. Na konferenciji mu je potporu dao dopredsjednik HSP-a Tonči Tadić.

Nezamislivo je u bilo kojoj povijesnoj epohi da državna vlast poziva na predaju generala pobjedničke vojske u ratu koji je bio najčasniji rat u svjetskoj povijesti, kazao je Letica.

Dodao je i da će kao budući predsjednik, za razliku od sadašnje vlasti, znatno više surađivati s Gotovininim odvjetničkim timom.

Biračima je pak poručio da biraju mudro onoga za kojega vjeruju da će najbolje braniti njihove i hrvatske interese.

Tonči Tadić je rekao da Hrvatskoj ne treba predsjednik "koji osim srpskog ne zna nijedan strani jezik, koji ne zna uključiti računalo, koji se ponaša kao haaški pokajnik ili namjesnik međunarodne zajednice u Hrvatskoj, koji ne poznaje međunarodne vojne sporazume, koji ne zna tko je bio agresor na Hrvatsku i koji ne odlikuje jednog Gorana Ivaniševića te koji ne promiče hrvatske nego tuđe nacionalne interese".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙