FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Medicinska sestra ubijala pacijente

RIM, 17. prosinca 2004. (Hina/AR) - Medicinska sestra iz bolnice utalijanskom gradu Leccu počinila je najmanje pet ubojstava, a vodi seistraga oko smrti još 18 osoba na odjelu na kojem je radila,objavljuje u petak na prvoj stranici list "Corriere della Sera".
RIM, 17. prosinca 2004. (Hina/AR) - Medicinska sestra iz bolnice u talijanskom gradu Leccu počinila je najmanje pet ubojstava, a vodi se istraga oko smrti još 18 osoba na odjelu na kojem je radila, objavljuje u petak na prvoj stranici list "Corriere della Sera".

Sonia Caleffi (34) je uhićena i priznala je da je usmrtila pet osoba. U bolnici "Manzoni" u Leccu počela je raditi 1. rujna ove godine, a do 9. studenoga na tom je odjelu umrlo 18 osoba, što je više od dvostruko umrlih osoba na odjelu u istom vremenskom razdoblju.

Uhićena sestra u istrazi je rekla kako nije odmah počela s ubojstvima. Bolesnicima je davala intravenoznu injekciju s mjehurom zraka. Uzbuna je nastala kada je jedan pacijent pozvao liječnika, koji mu je spasio život.

Nakon smrti Marie Cristine (99) 8. studenoga, odgovorni u bolnici su počeli nešto sumnjati i premijestili su Soniu Caleffi na drugi odjel gdje nije bila u kontaktu s pacijentima. Istraga sada mora utvrditi koliko je osoba ubijeno, a proučava se, dakako, i mentalno stanje medicinske sestre ubojice.

Ona se navodno odlučila na davanje injekcija kako bi skrenula pozornost liječnika na pacijente.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙