FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka pozdravlja odluku EV o pregovorima s RH

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Svjetska banka pozdravlja odlukuEuropskog vijeća o započinjanju pregovora o članstvu s Hrvatskom 17.ožujka 2005., priopćio je u srijedu Ured Svjetske banke u Hrvatskoj.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Svjetska banka pozdravlja odluku Europskog vijeća o započinjanju pregovora o članstvu s Hrvatskom 17. ožujka 2005., priopćio je u srijedu Ured Svjetske banke u Hrvatskoj.

"Svjetska banka pozdravlja odluku šefova država i vlada zemalja EU-a i obvezuje se da će pomoći Hrvatskoj u provedbi gospodarskih i društvenih reformi koje su ključne za njezin cilj da postane konkurentna članica Europske unije", rekao je u priopćenju Shigeo Katsu, regionalni potpredsjednik za Europu i srednju Aziju.

"U provedbi naše nove Strategije pomoći za Republiku Hrvatsku primijenit ćemo iskustvo i znanje stečeno u podršci novim zemljama članicama EU-a", dodao je on.

Kako se dalje navodi u priopćenju, direktor Svjetske banke za Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku Anand K. Seth ocijenio je da "odluka Europskog vijeća označava povijesni trenutak" za Hrvatsku.

"Kako Hrvatska sada službeno stupa na put pristupa Europskoj uniji pun izazova, Svjetska bankan će svojom novom Strategijom pomoći za Republiku Hrvatsku u razdoblju od 2005. do 2008. pomoći u stvaranju uvjeta za povećani rast i poboljšanje životnog standarda, te tako utrti put potpunoj integaciji u Europsku uniju", istaknuo je Seth.

O novoj Strategiji pomoći Svjetske banke za Republiku Hrvatsku (CAS) u razdoblju od 2005. do 2008. u utorak je raspravljao Odbor izvršnih direktora Svjetske banke. CAS je osmišljen tako da potpomogne u glavnom strateškom cilju Vlade Republike Hrvatske - uspješnom pristupu Europskoj uniji, tako da Hrvatska u EU uđe kao dinamična i konkurentna zemlja koja brzo može uskladiti životni standard s onim u Europskoj uniji, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙