FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Citigroup možda preuzima drugu najveću slovensku banku

LJUBLJANA, 14. prosinca 2004. (Hina) - Jedna od najvećih svjetskihinvesticijskih banaka Citigroup zainteresirana je za preuzimanje Novekreditne banke Maribor (NKBM), druge najveće slovenske banke. (Hina) xfl yds
LJUBLJANA, 14. prosinca 2004. (Hina) - Jedna od najvećih svjetskih investicijskih banaka Citigroup zainteresirana je za preuzimanje Nove kreditne banke Maribor (NKBM), druge najveće slovenske banke.

Kako u utorak navodi slovenski poslovni dnevnik "Finance", prema neslužbenim informacijama Citigroup će do kraja godine odgovoriti na ponudu guvernera slovenske središnje banke Mitje Gasparija da preuzme mariborsku banku i tako uđe na slovensko tržište.

Kako navode "Finance", Citigroup je zainteresiran za Maribor kao idealnu točku za financijsko servisiranje vojnika iz europskih zemalja koji sudjeluju u mirovnim operacijama Europske unije i NATO saveza u jugoistočnoj Europi, osobito zbog planova da se u Mariboru formira centar za logistiku i popravak vozila spomenutih snaga.

Bilanca banke Citigroup gotovo je trideset puta veća od financijskog potencijala svih slovenskih banaka i osiguravajućih društava zajedno, a njen je ukupni profit na razini dvije trećine slovenskog društvenog proizvoda, navodi list.

(Hina) xfl yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙