FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNICEF: dodjela priznanja "Škola bez nasilja"

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Ured UNICEF-a za Hrvatsku dodijelioje danas priznanja školama koje su tijekom ove godine intenzivnoradile na stvaranju sigurnijeg okruženja za djecu u sklopu projekta"Stop nasilju među djecom".
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Ured UNICEF-a za Hrvatsku dodijelio je danas priznanja školama koje su tijekom ove godine intenzivno radile na stvaranju sigurnijeg okruženja za djecu u sklopu projekta "Stop nasilju među djecom".

Priznanje "Škola bez nasilja" dodijeljeno je predstavnicima 12 škola iz cijele Hrvatske koje su uspješno i angažirano provele cjelokupan UNICEF-ov program "Sedam koraka do sigurne škole".

"Škola bez nasilja" znači da su učitelji, roditelji i djeca, uz pomoć UNICEF-ovih mentora, učinili sve što su mogli kako bi smanjili nasilje među djecom, rekla je predstojnica Ureda UNICEF-a Tanja Radočaj dodavši da škola ipak nije svemoćna pri otklanjanju uzroka nasilja.

Prva škola koja je dobila takvo priznanje u Hrvatskoj je Druga osnovna škola Varaždin, a uručio ga je 19. studenog UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni.

U realizaciju programa u ovoj godini bila je uključena 121 škola, a na njemu su radila 54 stručnjaka - mentora. Program se nastavlja i u 2005. godini uključivanjem novih škola.

Sva sredstva prikupljena su u Hrvatskoj, najviše od građana, a dijelom i od poslovnog sektora te donacijom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

UNICEF je ovih dana uputio poziv na velik broj adresa kako bi se prikupila sredstva za "Još sto škola bez nasilja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙