FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Tvrtka Tele2 danas je odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije dobila kombiniranu koncesiju druge i treće generacije mobilne telefonije. Kada potpiše ugovor, ta će tvrtka postati treći hrvatski operater mobilne telefonije. Ugovor o koncesiji, kako je danas kazao predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina, Tele2 je dužan sklopiti s Agencijom najkasnije do 2. veljače 2005.

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo prihvatilo je prigovor Izbornog stožera predsjedničke kandidatkinje HSLS-a Đurđe Adlešić, koji je ustvrdio da su na području grada Zagreba (u Ulici grada Vukovara prema zračnoj luci) namjerno uništeni promidžbeni plakati, priopćeno je danas iz DIP-a. Prema ocjeni Državnog izbornog povjerenstva, namjerno uništavanje promidžbenog materijala povreda je prava jednog predsjedničkog kandidata na izbornu promidžbu pod jednakim uvjetima s drugim kandidatima.

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbilo je prigovor Hrvatskog bloka na napis u "Večernjem listu", u kojem su preneseni podaci HDZ-ova ispitivanja javnosti, priopćeno je danas iz DIP-a. DIP je ocijenio je da člankom nisu povrijeđene odredbe Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske, kojima se jamči pravo na jednake uvjete predstavljanja i izborne promidžbe. Povreda zakonskih odredbi nastupila bi tek ako navedeni medij ne bi na jednak način postupio u slučaju da istraživanje bude provedeno za kojeg drugog predsjedničkog kandidata. Na prigovor predsjedničkog kandidata Miroslava Rajha u vezi s objavom priloga "Izbori 2005 - vodič za birače", DIP je ponovno pozvao "Večernji list" da predizborni postupak prati tako da svim kandidatima omogući da pod jednakim uvjetima izlažu svoj program i obavljaju izbornu promidžbu, stoji u priopćenju DIP-a.

ZAGREB - Vojni biskup Juraj Jezerinac u božićnoj poruci ministrima, visokim djelatnicima, časnicima, vojnicima i policajcima, svim pripadnicima ministarstava obrane i unutarnjih poslova zaželio je božji blagoslov. Biskup u pismu upozorava da se u vremenu punom izazova, nemira i nesigurnosti, u sredstvima javnog priopćivanja svakodnevno "kao duhovna hrana nudi mrak u 'crnim kronikama' i raznim 'zabavnim' emisijama i prilozima" koji su najčešće u suprotnosti i s Božjom porukom, napominje Jezerinac. Dometnuo je kako je "krajnji čas da se kršćanski vjernici zapitaju zašto se javni život nastoji toliko prožeti idejama i pothvatima koji su protivni kršćanskim vrijednostima". Biskup također ističe da se populariziraju emisije koje ponekad izruguju sve što je kršćanima sveto te da zabrinjava djelatnost trajna "reklamiranja" mentaliteta sebičnosti, neumjerenosti i nedolična uživanja.

ZAGREB - Tridesetak djece iz prognaničkog i izbjegličkog naselja Mala Gorica kraj Petrinje boravit će danas na Božićnom sajmu na Zagrebačkom velesajmu (ZV) u okviru božićne humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa "Za tisuću radosti", priopćio je Hrvatski Caritas. To je zajednički je dar Hrvatskog Caritasa i ZV-a djeci kako bi im poslijepodne u veselom okruženju bilo prava priprava za radost božićnih blagdana, drže u Hrvatskom Caritasu. Uz bogati program domaćin će mališanima osigurati i svečani ručak u "Božićnoj velekuhinji", najavljuju u Hrvatskom Caritasu. U prognaničkom i izbjegličkom naselju Mala Gorica trenutno još uvijek boravi oko 133 obitelji, uglavnom prognanika iz Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije, među kojima je i sedamdesetak djece i mladih.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić uručio je danas Vojinu Periću, voditelju Dramskog studija slijepih, odličje Reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića kojim ga je odlikovao Predsjednik Republike za izuzetne zasluge u kulturi. Ministar Biškupić u toj je prigodi podsjetio na dugogodišnji rad Vojina Perića u Dramskom studiju slijepih, poželjevši mu da ustraje u radu na dobrobiti hrvatske kulture. Ministarstvo kulture darovalo je danas Dramskom savezu slijepih kombi, za koji je ključeve ministar danas predao Periću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙