FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski sud pravde podržao presudu protiv Microsofta

LUXEMBOURG/BRUXELLES, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Europski sudpravde podržao je u srijedu ograničenja koja je Microsoftu nametnulaEuropska komisija, odbacivši molbu tog softverskog giganta za njihovususpenziju.
LUXEMBOURG/BRUXELLES, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Europski sud pravde podržao je u srijedu ograničenja koja je Microsoftu nametnula Europska komisija, odbacivši molbu tog softverskog giganta za njihovu suspenziju.

Komisija je u ožujku ove godine Microsoftu nametnula sankcije i rekordnu kaznu u visini 497 milijuna eura, ustvrdivši da je ta američka kompanija zlorabila virtualni monopol svog kompjutorskog operativnog sustava Windows. Bruxelles je od softverskog diva zatražio i promjene poslovnih praksi kao i omogućavanje rivalima da dođu do tajnih informacija o mrežnim računalima.

Microsoft se požalio na odluku višem Europskom sudu prve instance i zatražio višegodišnju suspenziju kazni do završetka glavnog spora.

"Dokazi koje je podastro Microsoft nisu dovoljno snažan argument u prilog tvrdnji da bi implementacija pravnih lijekova koje je nametnula Komisija mogla prouzročiti ozbiljne i nepopravljive štete", stoji u nacrtu priopćenja Suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙