FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija će u Iranu graditi i drugi nuklearni reaktor

MOSKVA, 17. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Rusija će intenziviratigospodarsku tehnološku suradnju s Iranom, i gradit će i druginuklearni reaktor u toj državi, objavljeno je u petak u Moskvi.
MOSKVA, 17. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Rusija će intenzivirati gospodarsku tehnološku suradnju s Iranom, i gradit će i drugi nuklearni reaktor u toj državi, objavljeno je u petak u Moskvi.

O rokovima gradnje reaktora dogovor će se postići na idućem sastanku rusko-iranskoga međuvladina povjerenstva, rekao je novinarima iranski ministar gospodarstva i financija Safdar Hosseini.

Rusija upravo završava gradnju prvoga iranskog nuklearnog reaktora u lučkome gradu Bushehru na jugu zemlje.

Ta će elektrana proraditi početkom 2006., a službeni Washington izražava zabrinutost da će se nuklearna tehnologija upotrijebiti za tajne programe proizvodnje nuklearnoga oružja.

Iran planira izgraditi šest ili sedam reaktora i pregovara s potencijalnim partnerima u Rusiji i Europi, rekao je ruski ministar nuklearne energije Aleksandar Rumjancev. Suradnja će se proširiti i u području avijacije, rekao je ministar trgovine i industrije Viktor Kristenko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙